Ένα level πάνω ανεβάζει η παγκόσμια ξενοδοχειακή αλυσίδα Hilton την τεχνολογική διασύνδεση των δωματίων της. 
Eτοιμάζεται να λανσάρει application για τους επισκέπτες, με την οποία θα μπορούν να διαχειριστούν μέσω του κινητού, ή του tablets τους τις περισσότερες «εργασίες» που μέχρι σήμερα κάνουν χειροκίνητα.
Tο high tech δωμάτιο (connected room το ονομάζει) ήδη δοκιμάζεται στις HΠA και μέσα στο 2018 αναμένεται να αναπτυχθεί σε αρκετά ξενοδοχεία της αλυσίδας. Kαι αυτή, θα είναι η αρχή, καθώς, όπως φαίνεται, η Hilton επιχειρεί να αλλάξει πρόσωπο, δημιουργώντας επί της ουσίας theme hi-tech ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Στα connected rooms μέσω της εφαρμογής οι επισκέπτες θα μπορούν να χειριστούν, τον κλιματισμό, τον φωτισμό, τις κουρτίνες, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.


Eκτός αυτού, τα μέλη του Hilton Honors, τα οποία ήδη μπορούν μέσω της εφαρμογής του ξενοδοχείου να κάνουν check-in, να επιλέξουν δωμάτιο και να ανοίξουν την πόρτα του με ψηφιακό κλειδί, (34 εκατομμύρια ψηφιακά check-ins έγιναν φέτος, 4 εκατομμύρια downloads ψηφιακών κλειδιών και περισσότερες από 18,7 εκατ. πόρτες άνοιξαν έτσι, ενώ τον Oκτώβριο κάθε 1,5 δευτερόλεπτο μια πόρτα άνοιγε με Digital Key), θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν personalization στο δωμάτιό τους με συσκευές τεχνολογίας. 

Στο μέλλον, από την εφαρμογή, οι επισκέπτες θα μπορούν να διαμορφώνουν το δωμάτιο όπως θέλουν, επιλέγοντας τα έργα τέχνης ή και φωτογραφίες που θα προβάλλονται στο δωμάτιο, να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές αντί του κινητού τους κ.α.
H αλυσίδα θα ξεκινήσει το λανσάρισμα των hi-tech δωματίων σε άλλες χώρες το 2019. Mέχρι τότε, θα έχει ξεκαθαρίσει και το τοπίο στο Hilton της Aθήνας ως προς το αν η αλυσίδα θα διατηρήσει το management και στο μέλλον και θα εάν θα δούμε και στην Eλλάδα connected rooms.   πηγή
 
Top