Το σενάριο είναι γνωστό: Πας στο κομμωτήριο, κάνεις το πιο τέλειο χρώμα και ενώ το προσέχεις όσο καλύτερα μπορείς, αυτό θαμπώνει περίπου μετά από μιάμιση εβδομάδα. 

Οι βασικοί λόγοι φυσικά για αυτό το ξεθώριασμα είναι η θερμότητα από το styling και ο ήλιος αλλά αυτούς τους ξέρεις. Εμείς θα σου πούμε για αυτά που δεν ξέρεις όπως τα λάδια, το νερό, τα λάθος προϊόντα, το αλκοόλ και την σιλικόνη! Πάμε να τα δούμε ένα ένα…



Το νερό
Η σύσταση του νερού στο μπάνιο σου, το πόσο σκληρό ή μαλακό είναι δηλαδή, παίζει τεράστιο ρόλο και στο πόσο γρήγορα θα ξεθωριάσει το χρώμα σου. Όσο πιο μαλακό είναι το νερό, τόσο το καλύτερο φυσικά και αν στην περιοχή σου έχεις σκληρό νερό, μπορείς να βάλεις ένα φίλτρο (είναι πολύ οικονομικό) στο μπάνιο σου. Έτσι θα προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τα βλαβερά στοιχεία και αν είσαι ξανθιά, θα τα προστατέψεις κυρίως από το χλώριο που τα κάνει πράσινα.



Το αλκοόλ και η σιλικόνη
Το αλκοόλ δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί θαμπώνει το χρώμα των μαλλιών σου. Η σιλικόνη όμως; Η σιλικόνη δημιουργεί ένα φιλμ γύρω από τα μαλλιά σου και ενώ αποτρέπει το φριζάρισμα και τα κάνει λαμπερά, τα θαμπώνει γιατί συσσωρεύεται εκεί και αλλοιώνει το χρώμα. Για να προστατευτείς λοιπόν, πρέπει να ξεκινήσεις να διαβάζεις τις ετικέτες.





Τα λάδια και οι οροί
Είναι φτιαγμένα για να θρέφουν τα μαλλιά και να τα περιποιούνται όμως έχουν λίγο χρώμα… όχι τεχνητό χρώμα, φυσικό χρώμα εξαιτίας των συστατικών τους. Ε λοιπόν, αυτό το λίγο χρώμα μπορεί να κάνει τις ξανθές να κιτρινίσουν και τις καστανές να κοκκινίσουν! Είναι καλύτερα να επιλέγεις διάφανα λάδια και ορούς ή απλά να χρησιμοποιείς αυτά τα προϊόντα με μέτρο.

faysbook.gr
 
Top