Χειμώνας έρχεται χειμώνας φεύγει, αυτά θα βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο των μεγαλύτερων fashion trends.
Το χειμερινό πανωφόρι είναι ο βασιλιάς του στυλ. Κι όχι άδικα. Έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει ένα αδιάφορο σύνολο σε ενδιαφέρον και τη στιβαρότητα να προσθέσει κύρος σε μια casual εμφάνιση. Γι' αυτό άλλωστε αποτελεί ρούχο – επένδυση.

Από μπουφάν μέχρι παλτό κι από καμπαρντίνα μέχρι μάλλινη ζακέτα, ποια από τα πανωφόρια που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι και θα είναι πάντα στην επικαιρότητα;

Μαζέψαμε τα επτά κλασικά και τα «συνδυάσαμε« με όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να βρεις με τι θα τα «παντρέψεις» για μια

Το peacoat

Ή αλλιώς το ναυτικό παλτό έκανε την πρώτη εμφάνισή του στο μακρινό 1800. Αγαπήθηκε πολύ από όλους τους βασιλιάδες που έχουν περάσει από τον θρόνο της Βρετανίας -είναι ένα από τα πιο κομψά πανωφόρια χάρη στο σταυρωτό σχέδιό του-, ενώ έχει φορεθεί πολύ και στη μεγάλη οθόνη -βλέπε Mad Men, Boardwalk Empire και Goodfellas.

Πώς να το φορέσεις: Είτε επιλέξεις τζην, είτε μάλλινο παντελόνι κοστουμιού, φρόντισε από πάνω να μείνεις πιστός στη ναυτική παράδοση της χώρας και βάλε από μέσα ένα πουλόβερ με χοντρή πλέξη ή ένα ζιβάγκο με «πλούσιο» λαιμό. Την πίπα, άσ'την στο σπίτι.

Το κερωμένο τζάκετ

Σήμα κατατεθέν του βρετανικού στυλ, το συγκεκριμένο τζάκετ τα έχει όλα και συμφέρει: φινέτσα, αρρενωπότητα, άνεση και αντοχή απέναντι σε κάθε καιρικό φαινόμενο.

Πώς να το φορέσεις: Με πλεκτό πουλόβερ από μέσα ή τζην πουκάμισο και ζακέτα για μια smart casual εμφάνιση. Μην ξεχνάς ότι το κερωμένο τζάκετ φοριέται ακόμα και πάνω από ένα καλό κοστούμι, μάλλινο ή κλασικό.
Η καμπαρντίνα

Ελαφριά, αδιάβροχη και αντιανεμική. Τα εύσημα για το πιο πρακτικό είδος παλτού ανήκουν φυσικά στον ιδρυτή της Burberry, Thomas, που την εφηύρε. Κι ενώ στην αρχή κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αξιωματικών του στρατού, -εξού και η ονομασία της trench coat, με το trench να σημαίνει στα ελληνικά χαράκωμα-, σήμερα έρχεται να καλύψει κυριολεκτικά τους πάντες.



Πώς να τη φορέσεις: Δεμένη σαν άλλος Humphrey Bogart στην Καζαμπλάνκα. Με τον τρόπο αυτό, στενεύεις τη μέση σου, με αποτέλεσμα να δείχνεις πιο ευθυτενής.

 
Top