Ήρθε πάλι αυτή η στιγμή του χρόνου για νέα ξεκινήματα... ειδικά για τους μελλοντικούς φοιτητές. Γιατί να μην την απολαύσεις έχοντας το κεφάλι σου ήσυχο με μια ασφάλεια;

Το άγχος των εξετάσεων και η αναμονή των αποτελεσμάτων ξεχνιούνται πολύ εύκολα όταν διαπιστώνεις ότι πέρασες εκεί που θέλεις και μπορείς πλέον να ανοίξεις τα φτερά σου και να κάνεις όσα ονειρευόσουν. Ναι, θα χρειαστεί προσπάθεια, κανείς δεν λέει το αντίθετο, αλλά θα είναι γλυκιά γιατί θα κάνεις αυτό που έχεις επιλέξει και αγαπάς. Και είναι ιδιαίτερα τυχεροί όσοι το καταφέρνουν αυτό.

Μαζί με τις χαρές όμως έρχονται και κάποιες ευθύνες, κάποιες έννοιες που μέχρι πριν δεν υπήρχαν. Όσο ήσουν στο σχολείο, ανήλικος/η, οι γονείς σου ήταν αυτοί που αναλάμβαναν τα... «σοβαρά» πράγματα και προσπαθούσαν να σε προφυλάξουν. Η είσοδος στο πανεπιστήμιο συνήθως συμπίπτει με την εποχή που όλες αυτές οι ευθύνες περνούν από το γονιό στο παιδί-όπως πρέπει, αφού πλέον είναι δικές του-και είναι φυσικό πολλά από τα θέματα που έχεις να αντιμετωπίσεις να σου φαίνονται βουνό.

Μαζί λοιπόν με την εύρεση σπιτιού και επίπλων, με το να συνηθίσεις στη σχολή σου με τόσους καινούριους ανθρώπους και διαφορετικές συνθήκες, έρχονται και θέματα που δεν τα φανταζόσουν, όπως για παράδειγμα η ασφάλισή σου. Το πιο σύνηθες είναι, όσο ήσουν κάτω των 18 ετών, να ήσουν σαν προστατευόμενο μέλος κάτω από τις ασφάλειες των γονιών σου και αυτό είναι πιθανόν να συνεχίζεται και για κάποια χρόνια ακόμα, όσο είσαι φοιτητής/τρια. Επίσης, ασφάλιση φοιτητών προσφέρουν και τα ίδια τα πανεπιστήμια με την εγγραφή κάτι όμως που πολλοί νέοι (ή και παλιοί ακόμα) φοιτητές δεν γνωρίζουν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, είναι ιδιαίτερα βοηθητικό να στραφείς σε κάποιο πακέτο ιδιωτικής ασφάλισης υγείας ακόμα και αν αυτό σου προσφέρει μόνο τα βασικά. Τα ιδιωτικά πακέτα ασφάλισης μπορούν να υπάρχουν σε συνδυασμό με κάποιο δημόσιο δίνοντάς σου περισσότερες επιλογές και δυνατότητες από ότι θα είχες μόνο με το ένα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να διασφαλίσεις ότι ό,τι και αν συμβεί θα είσαι σε καλά χέρια, ακόμα και αν οι δικοί σου είναι μακριά.

Οι επιλογές είναι πολλές και μπορούν να προσαρμοστούν στα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις και στις ανάγκες σου. Παράλληλα, έχεις βοήθεια σε ότι χρειαστείς, με αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις αν σου συμβεί κάτι.

Σίγουρα αξίζει να κρατήσεις ένα μικρό ποσό στην άκρη για τα ασφάλιστρά σου και να έχεις το...κεφάλι σου ήσυχο! Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να περάσεις απερίσπαστος όσο καλά θες τη φοιτητική περίοδο που θα έχεις να θυμάσαι όλη σου τη ζωή.

Καλή αρχή!
via:nextdeal.gr


Πηγή: as-milisoume.gr
 
Top