Ολοταχώς προς χρεοκοπία οδηγείται η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Είναι η παλιά ΗΛΕΙΑΚΗ ΑΕ που μετά τον Καλλικράτη έγινε Αναπτυξιακή Εταιρεία για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η επιχείρηση απασχολεί δώδεκα εργαζόμενους οι περισσότεροι πτυχιούχοι ΑΕΙ.
Ο πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος έχουν έδρα την Πάτρα, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν έδρα τον Πύργο, στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ηλείας.
Η Αντιπεριφέρεια Ηλείας έχει προσφέρει τον τελευταίο χρόνο σημαντική οικονομική βοήθεια προς την εταιρεία κυρίως για την λειτουργία του Εδαφολογικού Εργαστηρίου στην Αμαλιάδα.
Η οικονομική κατρακύλα όμως που εχει πάρει η Εταιρεία, ειδικά το 2016 δεν έχει σταματημό.
Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (www.Iliaoikonomia.gr), είναι απλήρωτοι για τουλάχιστον πέντε μήνες!
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αν συνεχίσει έτσι η εταιρεία τότε και για τους επόμενους μήνες (τουλάχιστον το επόμενο εξάμηνο) δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ για να πληρώσει τις βασικές της υποχρεώσεις της. Και κυρίως να μπορέσει να πληρώσει τις ανελαστικές της δαπάνες όπως μισθοδοσία και Ασφαλιστικές εισφορές.
Ο ακριβοπληρωμένος Διευθύνων Σύμβουλος, με μηνιαία αποζημίωση 3.441 ευρώ, (βλέπε αντίγραφο πληρωμής του από Διαύγεια) έχει μεγάλες ευθύνες για την οικονομική κατρακύλα της εταιρείας. Που είναι ο οικονομικός προγραμματισμός, η οικονομική βιωσιμότητα της εταιρείας, οι οικονομικοί στόχοι, η πληρωμή των ανελαστικών δαπανών, και τελικά το σχέδιο για αποφυγή της χρεοκοπίας της εταιρείας;;;
Για την όλη κατάσταση υπάρχουν τεράστιες ευθύνες του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας (στο οποίο συμμετέχουν και αιρετοί Δήμων), και όχι μόνο.
Θεωρούμε ότι η όλη κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο κυρίως του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η δε Αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο βρίσκεται σε "ύπνο βαθύ".
Η επιχείρηση έτσι όπως λειτουργεί μόνο χρέη μπορεί να συσσωρεύει.
Χρειάζεται ένα νέο σχεδιασμό, ένα βραχυχρόνιο και ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα δράσης.
Κάτι που φαίνεται ότι όπως διευθύνεται και διοικείται δεν μπορεί να εξασφαλίσει.