Tον περασμένο Μάρτιο, οι επιστήμονες είχαν εντοπισει 10 ισχυρές εκρήξεις των ραδιοφωνικών σημάτων που προέρχονται από την ίδια θέση στο χώρο. Και τώρα οι ερευνητές έχουν εντοπίσει έξι περισσότερα από τα σήματα που φαινομενικά προέρχονται από την ίδια περιοχή, πολύ πέρα του Γαλαξία μας.

Αυτές οι γρήγορες ραδιόφωνοεκρήξεις (FRB) είναι μερικά από τα πιο φευγαλέα και εκρηκτική σήματα που ανιχνεύονται ποτέ από το διάστημα – διαρκούν μόνο χιλιοστά του δευτερολέπτου, αλλά σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα,παράγουν τόση ενέργεια όση από τον ήλιο σε μια ολόκληρη ημέρα. Όμως, παρά το πόσο ισχυρές είναι, οι επιστήμονες ακόμα δεν είναι σίγουροι για το τι τους προκαλεί.Μέχρι την ανίχνευση των 10 επαναλαμβανόμενων σημάτων το Μάρτιο, θεωρήθηκε ότι οι εκρήξεις ήταν πάντα μόνο ένα-off γεγονός που προέρχονται από τυχαίες θέσεις στο γύρω χώρο.
Και χωρίς ένα ευδιάκριτο μοτίβο με αυτούς, οι ερευνητές έμειναν μείνει άναυδοι ως προς το τι θα μπορούσε να τους προκαλεί. Ο λόγος που είμαστε τόσο στο σκοτάδι σχετικά με FRB δεν είναι ότι είναι ότι ασυνήθιστο – οι ερευνητές υπολόγισαν ότι υπάρχουν περίπου 2.000 από αυτούς FRBs σε όλο το Σύμπαν κάθε μέρα – αλλά ότι είναι τόσο απίστευτα βραχύβια που αγωνιζόμαστε για τον εντοπισμό τους.

Συνήθωςπροσπαθουμε να μελετήσουμε τα γεγονότα πολύ καιρό μετά το γεγονός. Αλλά τώρα που έχουμε εντοπίσει 16 από τα σήματα όλα προέρχονται από τον ίδια χώρο, οι επιστήμονες θα μπορούσαν τελικά να αρχίσουν να περιορίζουν τις επιλογές για το τι θα μπορούσε να προκαλέσει τις ισχυρές εκρήξεις. Οι πρώτες 10 ραδιοφωνικές εκρήξειςπου προέρχονται από αυτή τη μία περιοχή εντοπίστηκαν για πρώτη φορά τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, αλλά στην πραγματικότητα συνέβη τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2015. Δεν ήταν μόνο αυτά τα πρώτα FRB που έχουν ανιχνευθεί ποτέ έξω από τον γαλαξία μας – το υπόλοιπο όλων φαίνεται να προέρχονται από το Γαλαξίας – αλλά δημιούργησε επίσης ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο των σημάτων σε αντίθεση με οτιδήποτε είχαμε ξαναδεί.



apocalypsejohn
 
Top