To Android έχει μερικά κρυμμένα χαρακτηριστικά, τα οποία... είτε προορίζονται για τους developers, είτε είναι ανήκουν στα Easter Eggs της Google. Άλλα, όπως το αμέσως επόμενο στο No1, δεν είναι κρυφά, είναι όμως σε πολλούς άγνωστα. Το pcmag.com, παραθέτει πέντε που έχουν ενδιαφέρον. Χρησιμοποιήστε τα κατά βούληση.



1. Μεγέθυνση

To Android διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία μεγεθυντικού φακού, που είναι χρήσιμος όχι μόνο για να βλέπετε μικρά γράμματα και σχήματα, αλλά και να κάνετε zoom σε περιεχόμενο apps, όπως το Instagram.

Πηγαίνετε στα Settings>Accessibility για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα. Πατήστε τρεις φορές οπουδήποτε στην οθόνη για να κάνετε zoom in. Μπορείτε να κάνετε ακόμη μεγαλύτερη μεγέθυνση, ή να πατήσετε τρεις φορές και να βγείτε από τη μεγέθυνση.

2. Easter Egg game

Το Android έχει κρυμμένο ένα παιχνίδι. Πηγαίνετε στα Settings>About Phone και πατήστε επανειλημμένα στο Android version.

To Android version θα έλθει στο προσκήνιο και αν πατήσετε μερικές φορές και στην συνέχεια με διάρκεια [Lollipop, Marshmallow] θα βρείτε ένα παιχνίδι σε στιλ Flappy Bird.

3. Γρηγορότερα animations

H απενεργοποίηση μερικών animations μέσα από το σύστημα κάνει το smartphone σας να δείχνει γρηγορότερο. Αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα, αλλά αυτή είναι η εντύπωση σας –και αυτό μάλλον αρκεί.

Πηγαίνετε στα Settings > About phone, πατήστε το Build number μέχρι να δείτε ότι ενεργοποιήθηκαν τα Developer options. Πηγαίνετε πίσω ένα βήμα στα Settings > Developer options και κάντε scroll down στα Window animation scale και Transition animation scale και απενεργοποιήστε τα.

Αν θέλετε να δείτε τι κάνουν οι δύο αυτές ρυθμίσεις, βάλτε τις στο x10. Η επίδραση της πρώτης ρύθμισης γίνεται άμεσα αντιληπτή, ενώ πηγαίνετε στις εφαρμογές για να δείτε πώς λειτουργεί η δεύτερη.

4. System UI Tuner

Μπορείτε να τροποποιήσετε το UI στο Marshmallow. Κατεβάστε με δύο δάκτυλα την κουρτίνα με τα notifications και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο Settings. Αυτό θα σας οδηγήσει στο Settings menu, το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με ένα επιπλέον section, με το όνομα System UI Tuner.

Από το System UI Tuner μπορείτε να επιλέξετε ποια εικονίδια θα εμφανίζονται στο status bar ή να προσαρμόσετε και να επαναδιατάξετε τα Quick Settings.

5. Κρυμμένα στατιστικά

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μία σειρά από στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία της συσκευής σας πατήστε στον dialer τον ακόλουθο κωδικό: *#*#4636#*#*

Ανάλογα με την έκδοση του Android που έχετε θα δείτε διαφορετικά στοιχεία για τη συσσκευή σας. Το πιθανότερο όμως σε αυτά θα περιλαμβάνονται το IMEI της συσκευής, η ισχύς του σήματος, πληροφορίες για το Wi-Fi. Στα Lollipop και Marshmallow μπορείτε να δείτε στατιστικά χρήσης της μπαταρίας.



Πηγή: http://ift.tt/1ag225d



 
Top