Ήρθαν οι Νορμανδοι και ξετρελάθηκαν με την Κρητική φιλοξενία-Δηλώνουν θαυμαστές του... ελαιολάδου (pics)
Γεμάτη από...Κρητική φιλοξενία ήταν η χθεσινή πρώτη μέρα της παραμονής των Νορμανδών στο Ηράκλειο, όπως θα είναι φυσικά και όλες οι υπόλοιπες μέρες για τους ίδιους, καθώς ολόκληρη η τοπική κοινωνία του Μαλεβιζίου έχει κινητοποιηθεί για να είναι όλα άψογα.
Όπως έγραψε χθες το CretePlus.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) Η αντιπροσωπεία από την περιοχή της Νορμανδίας αποτελείται από μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και πολίτες, οι οποίοι κατέφθασαν χθες στο Ηράκλειο.
Επιθυμία τους ηταν να επισκεφτούν τα Καλέσσα, όπου εκεί βρίσκονται οι δύο εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται και από τις οποίες προμηθεύονται τα προϊόντα τους και να βρεθούν στους χώρους παραγωγής τους.
 O Μιχάλης Αλμπαντάκης, ιδιοκτήτης της Cretan Olive Mill, μιας εκ των δύο εταιρειών (η αλλη είναι του κ. Χατζηδάκη) μιλησε χθες στο CretePlus.gr για την απόβαση των... Νορμανδών.
"Στα πλαίσια της διετούς συνεργασίας που έχουμε, τα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των περιοχών της νότιας Γαλλίας έρχονται εδώ για να γνωρισουν τον τόπο που παράγονται τα προϊόντα. Μια επίσκεψη, η οποία έρχεται ως ένα ακόμη βήμα σύσφιξης της συνεργασίας, μετά και το δικό μας ταξίδι εκεί, πριν από μερικούς μηνες", αναφέρει ο κ Αλμπαντάκης.
Ξετρελάθηκαν και με τον Κλήδονα
Την απόλυτη ικανοποίηση όλων των επισκεπτών εξέφρασε και στο Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη η Δημοτική Σύμβουλος της πόλης Μεσέ Μαρία Θαλασσινάκη, η οποία είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της επίσκεψης, ενώ ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του κάλεσε τους Γάλλους επισκέπτες να γνωρίσουν όσες περισσότερες γωνιές του Μαλεβιζίου μπορούν και να απολαύσουν την Κρητική φιλοξενία, λέγοντας: «Φίλες και φίλοι, σας προτείνω ανεπιφύλακτα και σας προσκαλώ να επισκεφτείτε όσες περισσότερες γωνιές του δήμου μας μπορείτε και να γνωρίσετε την ιστορία και την παράδοση αυτού του ευλογημένου τόπου.
Ενός τόπου με άφθονο και ιδιαίτερα σημαντικό πολιτιστικό πλούτο, με μνημεία απίστευτου φυσικού κάλλους, αλλά κυρίως ενός τόπου με ανθρώπους που υποδέχονται τον κάθε επισκέπτη σαν να επρόκειτο για δικό τους άνθρωπο!
Η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου, ένα μουσείο με σπάνια εκθέματα από την Συλλογή Μεταξά και ευρήματα από ανασκαφές στον Δήμο μας,  οι αρχαιολογικοί χώροι της Τυλίσου και του Σκλαβοκάμπου, ο Μινωικός Τάφος του Κρουσώνα, το Παλαιόκαστρο και η Ενετική Ασβεστοκάμινος, εκκλησίες και μονές ιδιαίτερης θρησκευτικής αλλά και αρχαιολογικής αξίας, φυσιολατρικές διαδρομές όπως για παράδειγμα η Πλατωνική διαδρομή του Μίνωα, μοναδικά θαύματα της φύσης όπως ο Αλμυρός ποταμός, το Βουλισμένο Αλώνι και το δάσος της Κέρης, η γενέτειρα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλο, το Φόδελε, χιλιόμετρα φυσικού θαλάσσιου μετώπου με οργανωμένες αλλά και απομονωμένες παραλίες, πολλά και σημαντικά μνημεία, βρίσκονται στο Δήμο Μαλεβιζίου και μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη.
Πρέπει να γνωρίζετε επίσης, ότι σε όλους τους οικισμούς του Μαλεβιζίου, ορεινούς ή παραθαλάσσιους, σας περιμένει η πατροπαράδοτη Κρητική φιλοξενία. Απολαύστε την, χαρείτε την και κρατήστε στην καρδιά σας την αγάπη που κρύβει αυτός ο τόπος για τους επισκέπτες του. Είμαι σίγουρος ότι οι αποσκευές σας θα γεμίσουν με πρωτόγνωρα συναισθήματα και οι εντυπώσεις που θα αποκομίσετε, θα σας συντροφεύουν μια ζωή!
Εύχομαι να μείνετε ικανοποιημένοι από τον τόπο μας, να κλείσετε αμοιβαία επωφελείς εμπορικές συνεργασίες και να περάσετε τον ελεύθερό σας χρόνο στο Μαλεβίζι, όπως το έχετε ονειρευτεί.
Θα ήθελα κλείνοντας να ευχαριστήσω όλες και όλους όσους δούλεψαν για το άριστο αυτό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα δε την κ. Μαρία Θαλασσινάκη, δημοτική σύμβουλο στη πόλη Μεσέ, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αντώνη Βασιλάκη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής για την άψογη διοργάνωση και να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία στις νέες προσπάθειες που ξεκινάνε σήμερα από τα πανέμορφα Καλέσσα».
 Το πρόγραμμα της επίσκεψης της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Δήμο Μαλεβιζίου συνεχίζεται, με επισκέψεις στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι, στο Μουσείο Δ. Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε, κ.α.
Πήγαν στο Λαμπρινό
Οι ξένοι επισκέπτες του Ηρακλείου συνοδευόμενοι από το μέλος της επιτροπής εποπτείας της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Μανόλη Βασιλάκη, ενημερώθηκαν για τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και ξεναγήθηκαν στην Ενετική Λότζια. 
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που τους έκανε δώρο μία έκδοση του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας και της Β.Δ.Β. στα γαλλικά, «Οι χρησμοί του Λέοντος του Σοφού, εικονογραφημένοι από τον Γεώργιο Κλόντζα» καθώς και το Λεύκωμα έργων  του ζωγράφου Θωμά Φανουράκη.Οι ξένοι επισκέπτες του Ηρακλείου στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου ενώ είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν και να δουν τις όμορφες γωνιές της πόλης. Οι Νορμανδοί ήρθαν στο νησί στις 22 Ιουνίου και θα μείνουν μέχρι τις 29 του μήνα. 


 creteplus.gr
 
Top