Η σοκολάτα είναι ο καλύτερός αμς φίλος αφού σε αυτήν βρίσκουμε παρηγοριά στις λύπες αλλά και στις χαρές μας! Μας φτιάχνει τη διάθεση αλλά και μας τονώνει όταν νιώθουμε πεσμένοι ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μας κόβει τη λιγούρα τα βράδια.
Έρευνες έχουν δείξει πως η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά, την κυκλοφορία του αίματος και στον εγκέφαλο, ενώ έχει συνδεθεί και με διάφορα άλλα οφέλη γύρω από ασθένειες όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η νόσος του Αλτσχάιμερ και η γήρανση.
Κι αν μέχρι τώρα σκεφτόσασταν τις θερμίδες καλά θα κάνετε να αναθεωρήσετε και να φάτε ένα κομματάκι σοκολάτα παραπάνω γιατί τα οφέλη της είναι πολλά…
1. Κάνει καλό στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος
Μια πρόσφατη έρευνα βρήκε ότι η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην αποκατάσταση της ελαστικότητας των αρτηριών, ενώ αποτρέπει τη «συγκόλληση» των λευκών αιμοσφαιρίων στα τοιχώματα των αγγείων –δύο κοινές αιτίες της απόφραξης των αρτηριών.
2. Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Ερευνητές από τη Φιλανδία βρήκαν ότι η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, κατά 17% κατά μέσο όρο στους άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα.
3. Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία
Η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολύτιμα ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο, ψευδάργυρο και σελήνιο.
Εκατό γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (70% κακάο) παρέχει το 67% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σιδήρου για τον οργανισμό.
4. Μειώνει τη χοληστερόλη
Η κατανάλωση κακάο έχει βρεθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και ανεβάζει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης, μειώνοντας δυνητικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών.
5. Κάνει καλό στο δέρμα
Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.
(Ωστόσο, μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα αντηλιακό!).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
6. Βοηθά στην απώλεια βάρους
Η κατανάλωση ενός μικρού κομματιού σοκολάτας 20 λεπτά πριν από ένα γεύμα ενεργοποιεί τις ορμόνες που στέλνουν «σήμα» στον εγκέφαλο ότι «είμαι γεμάτος» μειώνοντας την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνει κανείς.
7. Λειτουργεί προληπτικά ενάντια στο διαβήτη
Η μαύρη σοκολάτα έχει βρεθεί ότι βελτιώνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη.
8. Η σοκολάτα κάνει καλό στον εγκέφαλο
Οι φλαβανόλες μειώνουν την απώλεια μνήμης στους ηλικιωμένους ανθρώπους, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους έχει αποδειχθεί ότι έχουν επωφελή δράση στη θεραπεία εγκεφαλικών βλαβών, όπως η διάσειση.
9. Αυξάνει τη λίμπιντο
Η μαύρη σοκολάτα περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται φαινυλαιθυλαμίνη και το οποίο απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο δημιουργώντας τις συνθήκες για να έρθουν δύο άνθρωποι πιο κοντά!
Η σοκολάτα είναι άλλωστε ικανή – επιστημονικά μιλώντας – να αυξήσει τα συναισθήματα της έλξης μεταξύ δύο ανθρώπων.
10. Μειώνει το βήχα
Ένα συστατικό που βρίσκουμε στη σοκολάτα ονόματι θεοβρομίνη φαίνεται να μειώνει τη δραστηριότητα του πνευμονογαστρικού νεύρου, του μέρους του εγκεφάλου που πυροδοτεί τον ασταμάτητο βήχα.
Στα τέλη του 2010, μάλιστα, οι επιστήμονες ερευνούσαν το ενδεχόμενο δημιουργίας φαρμάκου που να περιέχει θεοβρομίνη, έτσι ώστε να αντικαταστήσει τα σιρόπια που περιέχουν περισσότερο βλαβερά συστατικά.
Πηγή:
Έρευνες έχουν δείξει πως η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά, την κυκλοφορία του αίματος και στον εγκέφαλο, ενώ έχει συνδεθεί και με διάφορα άλλα οφέλη γύρω από ασθένειες όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η νόσος του Αλτσχάιμερ και η γήρανση.
Κι αν μέχρι τώρα σκεφτόσασταν τις θερμίδες καλά θα κάνετε να αναθεωρήσετε και να φάτε ένα κομματάκι σοκολάτα παραπάνω γιατί τα οφέλη της είναι πολλά…
1. Κάνει καλό στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος
Μια πρόσφατη έρευνα βρήκε ότι η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην αποκατάσταση της ελαστικότητας των αρτηριών, ενώ αποτρέπει τη «συγκόλληση» των λευκών αιμοσφαιρίων στα τοιχώματα των αγγείων –δύο κοινές αιτίες της απόφραξης των αρτηριών.
2. Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Ερευνητές από τη Φιλανδία βρήκαν ότι η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, κατά 17% κατά μέσο όρο στους άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα.
3. Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία
Η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολύτιμα ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο, ψευδάργυρο και σελήνιο.
Εκατό γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (70% κακάο) παρέχει το 67% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σιδήρου για τον οργανισμό.
4. Μειώνει τη χοληστερόλη
Η κατανάλωση κακάο έχει βρεθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και ανεβάζει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης, μειώνοντας δυνητικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών.
5. Κάνει καλό στο δέρμα
Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.
(Ωστόσο, μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα αντηλιακό!).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μη χάνετε στιγμή και εκμεταλλευτείτε από ολες τις προσφορες που ψάχνουμε και βρίσκουμε για εσάς!
6. Βοηθά στην απώλεια βάρους
Η κατανάλωση ενός μικρού κομματιού σοκολάτας 20 λεπτά πριν από ένα γεύμα ενεργοποιεί τις ορμόνες που στέλνουν «σήμα» στον εγκέφαλο ότι «είμαι γεμάτος» μειώνοντας την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνει κανείς.
7. Λειτουργεί προληπτικά ενάντια στο διαβήτη
Η μαύρη σοκολάτα έχει βρεθεί ότι βελτιώνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη.
8. Η σοκολάτα κάνει καλό στον εγκέφαλο
Οι φλαβανόλες μειώνουν την απώλεια μνήμης στους ηλικιωμένους ανθρώπους, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους έχει αποδειχθεί ότι έχουν επωφελή δράση στη θεραπεία εγκεφαλικών βλαβών, όπως η διάσειση.
9. Αυξάνει τη λίμπιντο
Η μαύρη σοκολάτα περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται φαινυλαιθυλαμίνη και το οποίο απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο δημιουργώντας τις συνθήκες για να έρθουν δύο άνθρωποι πιο κοντά!
Η σοκολάτα είναι άλλωστε ικανή – επιστημονικά μιλώντας – να αυξήσει τα συναισθήματα της έλξης μεταξύ δύο ανθρώπων.
10. Μειώνει το βήχα
Ένα συστατικό που βρίσκουμε στη σοκολάτα ονόματι θεοβρομίνη φαίνεται να μειώνει τη δραστηριότητα του πνευμονογαστρικού νεύρου, του μέρους του εγκεφάλου που πυροδοτεί τον ασταμάτητο βήχα.
Στα τέλη του 2010, μάλιστα, οι επιστήμονες ερευνούσαν το ενδεχόμενο δημιουργίας φαρμάκου που να περιέχει θεοβρομίνη, έτσι ώστε να αντικαταστήσει τα σιρόπια που περιέχουν περισσότερο βλαβερά συστατικά.
Πηγή: