Οι απίθανες καταστάσεις στη Βουλή είναι συνηθισμένες. Το σημερινό περιστατικό, ωστόσο, δεν έχει προηγούμενο. Κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στις αρμόδιες επιτροπές, ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας εξεμάνη επειδή οι βουλευτές φώναζαν τα... γκαρσόνια για να παραγγείλουν καφέδες!

Στο βήμα της Βουλής ήταν ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και οι συνάδελφοί του προχώρησαν σε... παραγγελίες, οπότε ο κ. Μπαλαούρας τούς απηύθυνε παρατηρήσεις:  «Δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται τώρα, να παραγγέλνουμε και να έχουμε διακοπή του ομιλητή. Θα παρακαλούσα μετά τον κ. Σταϊκούρα να περιμένετε και να πάρετε τις παραγγελίες και όταν τελειώνει ένας συνάδελφος να φέρνετε τις παραγγελίες μέσα», είπε στους υπαλλήλους του καφενείου της Βουλής.

Οι βουλευτές, όμως, υπερασπίστηκαν τον υπάλληλο του καφενείου, ο οποίος βρισκόταν εντός της αιθούσης εκείνη την ώρα, οπότε ακολούθησε και δεύτερος γύρος. Ο κ. Μπαλαούρας επισήμανε ότι τα λέει για να τα ακούσουν οι βουλευτές και όχι τα γκαρσόνια - και μάλιστα «οι δικοί του», όπως είπε, οπότε ο Μάκης Βορίδης δεν έχασε την ευκαιρία. «Καρφώνοντας» εμμέσως τη Ζωή Κωνσταντοπούλου,  πρότεινε να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς που είχε καταργηθεί επί προεδρίας της και να τοποθετηθούν stands με καφέ στις εισόδους της αίθουσας της Βουλής.
 
Top