Εγκαίνια για το νέο στιλιστικό mini series «η γκαρνταρόμπα του καλοκαιριού» με καλοκαιρινά παντελόνια σε όλες τις cool παραλλαγές τους.



Εδώ και καιρό σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε ένα μικρό οδηγό καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας, ένα μικρό «εγχειρίδιο» θερινού στιλ, το οποίο θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποια είναι εκείνα τα ρούχα που αξίζει να έχεις στην ντουλάπα σου όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει. Και παρότι σκεφτόμασταν πολλές μέρες να το εγκαινιάσουμε, κάτι οι ξαφνικές βροχές, κάτι οι απανωτές συννεφιές, όλο και το αναβάλλαμε.

Έφτασε η ώρα όμως να κάνουμε την αρχή με το πρώτο κεφάλαιο, τα καλοκαιρινά παντελόνια. Τα ονομάζουμε «καλοκαιρινά» απλώς και μόνο διότι δεν συμπεριλαμβάνονται ανάμεσά τους tweed, μάλλινα, κοτλέ και άλλα βαριά χειμωνιάτικα κομμάτια. Στην πραγματικότητα μπορείς να τα φοράς από τις πρώτες μέρες της άνοιξης έως τις τελευταίες του φθινοπώρου - και ακόμα παραπέρα.

Η στήλη Dresscode σου εύχεται χαρούμενο, ευάερο, ευήλιο, κομψό καλοκαίρι.

Τα τζιν


Έχουν διαφορά τα καλοκαιρινά σου τζιν από εκείνα που φοράς τον υπόλοιπο χρόνο; Μα φυσικά. Ή, τουλάχιστον, πρέπει να επιδιώκεις να έχουν διότι το καλοκαίρι επιτάσσει να φοράς ένα πιο ανάλαφρο τζιν όσον αφορά το ύφασμά του. Τώρα είναι η στιγμή να φορέσεις denims σε πιο χαλαρή γραμμή αντί για skinny ή stretch, διότι τα δεύτερα δεν είναι 100% βαμβακερά αλλά έχουν συνθετική ελαστική σύσταση. Επίσης, αν σκοπεύεις να κάνεις μια νέα αγορά, καλύτερα να μείνεις μακριά από τα raw jeans, που δεν έχουν προπλυθεί και έτσι το ύφασμά τους δεν αναπνέει καλά. Τέλος, πριν αγοράσεις καινούργιο τζιν δοκίμασέ το – και αυτή τη φορά αντί να κοιτάξεις μόνο την εφαρμογή του έχε κατά νου και το βάρος του. Με άλλα λόγια, να το νιώθεις πιο ελαφρύ και πιο άνετο.

Πώς να τα φορέσεις: Το καλοκαίρι περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο του χρόνου είναι η εποχή της ανεμελιάς, η εποχή που είτε το συνδυάσεις από πάνω με t-shirt είτε με πουκάμισο είναι προτιμότερο να το φοράς casual τρόπο, έξω από το παντελόνι. Αν νιώθεις ότι οι περιστάσεις καλούν για πουκάμισο φορεμένο μέσα από το τζιν, τότε μάλλον οι περιστάσεις καλούν και για ένα πιο επίσημο παντελόνι και δεν το έχεις καταλάβει. Και κάτι τελευταίο όσον αφορά τα παπούτσια: αν σκοπεύεις να γυρίσεις τα ρεβέρ του τζιν, τότε πρέπει να ξεχάσεις τις κάλτσες. Loafers, boat shoes και sneakers φοριούνται όλα μονάχα με αόρατο καλτσάκι ή με γυμνό πόδι.




Τζιν παντελόνι G-Star Raw, €102




Τζιν σε loose γραμμή Diesel, €164,38






Τζιν παντελόνι Diesel, €85






Τζιν παντελόνι Replay, €168






Τζιν παντελόνι Gant, €119


Τα cargos


Τα μεγάλα τους ατού είναι το ουδέτερο χρώμα τους, που τους επιτρέπει να συνδυάζονται με όλα, αλλά και οι
πρακτικές πλαϊνές τσέπες τους, που εξυπηρετούν για να κουβαλάς μαζί σου πολλά ψιλοκοκό. Παράλληλα, οι τσέπες και η χαλαρή γραμμή προσδίδουν στο παντελόνι κλασικό μιλιτέρ ύφος, ό,τι πρέπει για casual εμφανίσεις στην πόλη ή στο νησί.

Πώς να τα φορέσεις: Υπάρχει κάτι το μικροαστικό στον συνδυασμό «cargo παντελόνι με polo μπλουζάκι», ο οποίος απαντάται συχνά σε καταλόγους ρούχων από σούπερ μάρκετ. Οπότε καλύτερα θα ήταν να τον αποφύγεις, όπως επίσης και τον συνδυασμό του cargo παντελονιού με πουκάμισο. Γενικά, αυτά τα παντελόνια ταιριάζουν καλύτερα με t-shirts και μακριές μακρυμάνικες μπλούζες, τα οποία δεν έρχονται σε αντίθεση με τον casual χαρακτήρα του παντελονιού.




Cargo παντελόνι Superdry, €89,04






Cargo παντελόνι Punacho Cotton, €105,60






Cargo παντελόνι M.Grifoni Denim, €89






Cargo παντελόνι Harrington, €74






Cargo παντελόνι Replay, €142


Τα chinos

Είτε μιλάμε για το αρχετυπικό μαλακό βαμβακερό παντελόνι σε αποχρώσεις του μπεζ, είτε για κάποιο σε φωτεινή καλοκαιρινή απόχρωση, το chino είναι πάντα το κομψότερο παντελόνι που μπορείς να φορέσεις. Όσο περνούν τα χρόνια μάλιστα, το chino μπορεί να υποκαταστήσει το τζιν σου σε ολοένα και περισσότερες περιστάσεις, κάνοντας τα outfits σου να δείχνουν πιο «ενηλικιωμένα», αλλά συγχρόνως και πιο καλόγουστα.

Πώς να τα φορέσεις: Το μπεζ, το μαύρο και το σκούρο μπλε chino άνετα μπορεί να φορεθεί μαζί με blazer αντί για κοστούμι στις περισσότερες επίσημες περιστάσεις. Από την άλλη, όλα τα χρωματιστά chinos δείχνουν υπέροχα με μονόχρωμα, ριγέ ή καρό πουκάμισα καθώς και με μονόχρωμα t-shirts ή με στάμπες. Τα πιο hot χρώματα για φέτος είναι το πράσινο της μέντας, το ροζ του σολομού και το ανοιχτό κίτρινο, αλλά φυσικά εσύ μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε άλλο σου αρέσει και ταιριάζει με τα ήδη υπάρχοντα ρούχα της γκαρνταρόμπας σου.




Chino παντελόνι United Colors of Benetton, €45,20






Chino παντελόνι Selected, €40,80







Chino παντελόνι Dondup, €110






Chino παντελόνι Esprit, €59,99






Chino παντελόνι Scotch & Soda, €123,28


Τα λινά


Εξαιρετικά δροσερό, ιδιαίτερα ποιοτικό και αποπνέοντας class από χιλιόμετρα, μοιάζει σαν κάτι που θα μπορούσε να φορέσει ο Τζορτζ ο Κλούνεϊ διαφημίζοντας καφέ. Κι όμως, το λινό παντελόνι απευθύνεται σε όλες του άντρες που διαθέτουν μια basic καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα για να το συνδυάσουν καθώς και την στοιχειώδη ικανότητα να μην λερώνονται/ τσαλακώνονται πριν καν βγουν από το σπίτι.

Πώς να τα φορέσεις: Είναι κρίμα να συνδυάσεις ένα τόσο κομψό, ευάερο παντελόνι με οτιδήποτε συνθετικό και/ή πολύ στενό και/ή πολύ «θορυβώδες». Το μπεζ, το λευκό, το μπλε και το μαύρο λινό παντελόνι (διότι αυτές είναι κυρίως οι αποδεκτές αποχρώσεις) ταιριάζουν με μαλακά, φυσικά υφάσματα όπως το βαμβάκι, το μαλλί αλλά και το ίδιο το λινό. Σκέψου μπεζ λινό παντελόνι συνδυασμένο με λευκό λινό πουκάμισο ή μπλε λινό παντελόνι με βαμβακερό πουλόβερ μαρινιέρα. Το ‘χεις;




Λινό παντελόνι Asos, €54,79






Λινό παντελόνι Patrizia Pepe, €151






Λινό παντελόνι Michael Kors, €58






Παντελόνι με σύνθεση από λινό και βαμβάκι Antony Morato, €39







Λινό παντελόνι Asos, €38,35


 
Top