Δε λέμε να είσαι υστερική με τα ρούχα και την καθαριότητα, αλλά τουλάχιστον, να προσέχεις ώστε να μην τους κάνεις και ζημιά από πάνω. Διότι τα 7 παρακάτω λάθη πάμε στοίχημα ότι ούτε που σου είχαν περάσει απ' το μυαλό.


1. Κρεμάς τα πουλόβερ σαν κανονικές μπλούζες

Τα πουλόβερ είναι πιο βαριά έτσι κι αλλιώς. Όταν τα κρεμάς, χάνουν το σχήμα τους και ξεχειλώνουν οι ώμοι και ο γιακάς τους. Καλύτερα να τα διπλώνεις και να τα βάζεις σε κάποιο ράφι ή συρτάρι.



2. Τα πας συνέχεια στο καθαριστήριο

Και χαλάς τόσο την ποιότητά τους όσο και την τσέπη σου. Αν οι οδηγίες σε κάποιο ρούχο σου λένε ότι θέλει αποκλειστικά στεγνοκαθάρισμα, τότε ok. Αν όχι, δε θα πάθουν τίποτα αν τα πλύνεις στο χέρι.

3. Τα αφήνεις μέσα στις σακούλες απ’ το καθαριστήριο

Μέσα στο πλαστικό, τα ρούχα δεν «αναπνέουν, αντίθετα, μπορεί να δημιουργηθεί υγρασία και να τα χαλάσει.



4. Πετάς άτσαλα τα σουτιέν μέσα στο συρτάρι

Έτσι τα κάνεις να χάνουν το σχήμα τους. Καλύτερα να τα διπλώνεις βάζοντας το ένα cup μέσα στο άλλο, όπως κάνουν στα μαγαζιά.

5. Στύβεις τα μαγιό για να στεγνώσουν

Αυτό χαλάει και τα ξεθωριάζει και χαλάει την ελαστικότητά τους. Καλύτερα να τα αφήνεις να στεγνώσουν σε μια επιφάνεια και να τραβάς το πολύ νερό πιέζοντάς τα με μία πετσέτα.



6. Ρίχνεις τα ρούχα της γυμναστικής κατευθείαν στα άπλυτα

Όταν είναι μούσκεμα απ’ τον ιδρώτα και τα βάζεις και με τα υπόλοιπα άπλυτα, προκαλούν άσχημες μυρωδιές. Καλό είναι πρώτα να τα κρεμάς στον αέρα μέχρι να στεγνώσουν.

7. Τα βάζεις στο πλυντήριο χωρίς να κουμπώνεις φερμουάρ και κουμπιά.

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί τα ρούχα να μπλεχτούν μεταξύ τους, να σκιστούν ή να ξεχειλώσουν. Δεν το θες!

 
Top