Τα κινηματογραφικά βραβεία MTV που δίδονται από το κοινό του αμερικανικού μουσικού δικτύου, από φέτος θα απομένουν τα εύσημα και σε τηλεοπτικά προγράμματα, ανακοίνωσε το MTV.

Αντίθετα από τα Oscar, τα Grammy και τα Emmy, τα MTV Movie Awards που θεωρούνται μια γιορτή της ποπ κουλτούρας, απονέμονται έπειτα από ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Διαδίκτυο η οποία είναι ανοικτή σε όλους.

Το MTV έχει περιλάβει επίσης κατηγορίες όπως το βραβείο καλύτερου φιλιού, του καλύτερου τσακωμού, του καλύτερου «κακού».

Η εισαγωγή τηλεοπτικών εκπομπών στα βραβεία - που πλέον έχουν μετονομαστεί σε "MTV Movie & TV Awards"- κατακυρώνει μια ακόμη μεγαλύτερη θέση των τηλεοπτικών σειρών στο πολιτιστικό τοπίο, ένα φαινόμενο που άρχισε πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

"Ζούμε μια χρυσή εποχή του περιεχομένου, σπουδαίων ιστοριών και χαρακτήρων που επηρεάζουν είτε τα βλέπετε σε μια κινηματογραφική αίθουσα είτε στην τηλεόραση", δήλωσε ο πρόεδρος του MTV Κρις Μακ Κάρθι.

Τα βραβεία καθιερώθηκαν πριν από 25 χρόνια και η τελετή απονομής τους απέχει μακράν από το να είναι μια ασήμαντη διοργάνωση. Στις ΗΠΑ το καλλιτεχνικό γεγονός που μεταδίδεται ζωντανά έχει μεγάλη τηλεθέαση, ενώ μεγάλο μέρος της αφρόκρεμας του κινηματογράφου δίνει το παρών στη εκδήλωση αυτή. Η φετινή γιορτή που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου στο Shrine Auditorium του Λος 'Αντζελες, θα εγκαινιάσει το νέο σχήμα.

 
 
Top