Αν τα γένια σού πάνε, αν σου προσθέτουν έξτρα πόντους αυτοπεποίθησης, αν τονώνουν τον αντρισμό σου και γενικά αν τα θέλεις στη ζωή σου, τότε πρέπει να μάθεις και να τα περιποιείσαι με τον σωστό τρόπο.
Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, ούτε απαιτητική, ίσα ίσα που θα σε κάνει να αγαπήσεις περισσότερο αυτό το installation που έχεις επιλέξει να στολίζει το πρόσωπό σου και να σε κάνει να θέλεις να το αγγίζεις ακόμα περισσότερο από ότι ήδη συμβαίνει.

Γνωρίζουμε καλά ότι το ιδανικό θα ήταν να ξυπνούσες, να έτρωγες ένα πλούσιο πρωινό με αυγά και μπέικον και λίγο πριν αποχωρήσεις από το σπίτι να αφηνόσουν στα έμπειρα χέρια του μπαρμπέρη σου, ο οποίος θα τελειοποιούσε, στο λεπτό, το μούσι και την εικόνα του. Πίστεψέ με, αυτό το συναίσθημα το καταλαβαίνουμε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.

Αλλά επειδή, δυστυχώς – άτιμη ζωή – αυτό δεν είναι εφικτό, μάθε εδώ με ποιους τρόπους μπορείς να πετύχεις κι εσύ αυτό το τόσο αρμονικό αποτέλεσμα.

Σημαντική λεπτομέρεια: Με το να φροντίζεις μόνος σου το μούσι δεν σημαίνει ότι προδίδεις τον κομμωτή σου και την ιερή αυτή σας σχέση, ίσα ίσα που κάνεις και τη δική του δουλειά ακόμα πιο εύκολη, όταν την επόμενη φορά θα κλιθεί να το αντιμετωπίσει face to face.

1ος και απαράβατος κανόνας: Ξέχνα το ψαλίδι
Μπορεί να είναι ο πιο εύκολος τρόπος να διαχειριστείς μια τρίχα που έχει σηκώσει μπαϊράκι, όμως καλύτερα να μην το κάνεις γιατί θα χαλάσεις τη συνολική εικόνα. Άσε το στους επαγγελματίες, που ξέρουν ακριβώς πώς πρέπει να το χρησιμοποιήσουν.

Σημαντική συμβουλή: Αν παρόλ' αυτά επιμένεις να το χρησιμοποιείς, φρόντισε να κόβεις τις τρίχες στεγνές και όχι βρεγμένες, γιατί όταν θα στεγνώσουν θα συνειδητοποιήσεις το κακό που τους έκανες.

2ος κανόνας που όμως χρειάζεται έξτρα προσοχή: Βρες το σωστό εργαλείο

Και όταν λέμε εργαλείο μιλάμε για ένα trimmer, μια μηχανή που πρέπει κάθε άντρας να διαθέτει, αν θέλει να λέει ότι σέβεται τον εαυτό του και το μούσι του. Με αυτή θα καταφέρεις να έχεις τον πλήρη έλεγχο ενώ θα είναι η ίδια υπεύθυνη να διατηρεί το σωστό μήκος των τριχών χωρίς εσύ να πρέπει να μαντεύεις αν η μια είναι στο ίδιο μήκος με την άλλη.

To beard kit της Remington σέβεται το γεγονός ότι κάθε γενειάδα είναι διαφορετική, περιλαμβάνοντας μία επιλογή από 3 χτένες για να διασφαλιστεί η πλήρης ευελιξία κατά την περιποίηση και τη διαμόρφωση του στυλ του προσώπου σου.

Σχεδιασμένο για αντοχή και ανώτερη απόδοση κοπής, η κουρευτική Remington Beard αποτελείται από επικάλυψη τιτανίου στις λεπίδες και έχει αυτοακονιζόμενες λεπίδες υψηλής ποιότητας για μακροχρόνια αποτελέσματα.

Τέλος, αυτό το σετ διαθέτει πλήρως πλενόμενη κεφαλή ώστε να κάνει τον καθαρισμό και τη συντήρηση στο γένι πιο εύκολη από ποτέ - επιπλέον το pop-up κοπτάκι είναι ιδανικό για λεπτομερές στυλ στις φαβορίτες και στο μουστάκι σου.

Πάρε μια ιδέα για την χρήση του εδώ.


Επίσης, άλλο ένα προϊόν που σου χρειάζεται είναι μια καλή χτένα ή οδοντωτή βούρτσα μαλλιών που σε θα βοηθήσει να βάζεις τη γενειάδα στη θέση της.

3ος κανόνας και εδώ είναι τα δύσκολα: οι γραμμές

Τι εννοούμε όταν λέμε γραμμές. Είναι αυτή στον λαιμό σου, αυτή λίγο πριν τα αυτιά σου και αυτή στα μάγουλά σου. Όπου δηλαδή τελειώνει ή αρχίζει το μούσι σου. Μια γραμμή που δε θέλεις να δείχνει σχεδιασμένη από παιδί δημοτικού. Όχι, σβήσε αυτή την εικόνα από το μυαλό σου.

Τι πρέπει να κάνεις; Με ένα ξυράφι ακριβείας ή με την μηχανή τριμαρίσματος φρόντισε κάθε εβδομάδα να ακολουθείς την ήδη υπάρχουσα γραμμή που έχει θέσει/ορίσει/σχηματίσει ο μπαρμπέρης σου. Εναλλακτικά, φόρεσε μια μπλούζα με λαιμόκοψη και νοητά σχημάτισε μια παράλληλη που ακολουθά αυτή τη γραμμή.

Όσον αφορά την αρχή της γενειάδας, η φυσική επιλογή είναι και η καλύτερη. Το μόνο που πρέπει να σε απασχολήσει είναι μερικές μοναχικές τρίχες που κάνουν την εμφάνισή τους, τις ξεφορτώνεσαι εύκολα.

Τέλος, η γραμμή γύρω από τα αυτιά επιδέχεται ιδιαίτερης προσοχής αλλά και βοήθειας. Με άλλα λόγια, ζήτα βοήθεια από τον κολλητό σου για να αποφύγεις ανεπιθύμητα ατυχήματα.
4ος κανόνας που αφορά στα σωστά προϊόντα

Βασίσου στα προϊόντα της αγοράς που είναι ιδανικά για τα γένια και προσφέρουν μεταξύ άλλων καθαρότητα, απαλότητα, ωραίο άρωμα και πειθαρχία.

Η ελληνικής προελεύσεως αντρική σειρά HOMMER περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα σαμπουάν για γένια με λάδι κάνναβης. Η καινοτόμος του σύνθεση βασίζεται σε φυσικά συστατικά υψηλής ποιότητας που καθαρίζουν τα γένια και την επιδερμίδα, ενυδατώνουν και προστατεύουν. Διακριτικά αρωματισμένο με τόνους ξύλου, μαύρης σοκολάτας, βέτιβερ και αποσταγμάτων είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση.

Tο Burberry Beard Oil περιέχει μια ελαφριά, μη λιπαρή φόρμουλα από ένα έντονα θρεπτικό μείγμα από φυσικά έλαια σουσαμιού, jojoba και argan που μαλακώνει και δίνει σχήμα στη γενειάδα ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει το δέρμα. Εμποτισμένο με το άρωμα υπογραφή Mr. Burberry, αφήνει ένα λεπτό αλλά διαρκές άρωμα. Διαθέσιμο στο sephora.gr.

5ος κανόνας και πώς ολοκληρώνεις την τέλεια εικόνα

Αφού έχεις βρέξει, καθαρίσει και στεγνώσει τα γένια σου, έρχεται η ώρα για το τέλειο styling. Χρησιμοποίησε έναν πολύ ελαφρύ πηλό, που θα τα διατηρήσει στη θέση τους και θα τους προσφέρει και μια ελαφριά λάμψη.

Εφάρμοσε το προϊόν πρώτα σε όλες τις τρίχες, πιάνοντάς τες με το ένα χέρι, έπειτα χώρισέ τη γενειάδα στα δύο και στο τέλος κάνε καθοδικές κινήσεις.



Το Styling Balm της Beardbrand έχει ελαφρύ έως μεσαίο κράτημα για τα γένια δίνοντας τους μια ελαφριά γυαλάδα ενώ είναι έτσι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορείς να το ταιριάξεις και με άλλα προϊόντα για γένια και να αποφευχθούν οι αντικρουόμενες μυρωδιές. Βρες το εδώ.

 
Top