Τούρτα με σαβαγιάρ, ανάλαφρη κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας.
Μια πολύ πολύ εύκολη συνταγή, απαιτεί ελάχιστα υλικά, έχει ανάλαφρη υφή και απολαυστική γεύση. Ιδανική για τούρτα γενεθλίων και για όλες τις περιστάσεις.
Υλικά συνταγής
26 μπισκότα σαβαγιάρ
1 morfat creamy
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
50 γρ. κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
Εκτέλεση συνταγής
Για τη κρέμα: Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το morfat creamy να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει και να πήξει η κρέμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και το λικέρ. Βρέχουμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο ή κανονικό στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότων. Βάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Για την επικάλυψη σοκολάτας: Βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φτάσει σε βρασμό τη ρίχνουμε πάνω από τις σοκολάτες. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να σφίξει και κατόπιν τη διακοσμούμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Πηγή: theonewithallthetastes.com
Μια πολύ πολύ εύκολη συνταγή, απαιτεί ελάχιστα υλικά, έχει ανάλαφρη υφή και απολαυστική γεύση. Ιδανική για τούρτα γενεθλίων και για όλες τις περιστάσεις.
Υλικά συνταγής
26 μπισκότα σαβαγιάρ
1 morfat creamy
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
50 γρ. κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
Εκτέλεση συνταγής
Για τη κρέμα: Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το morfat creamy να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει και να πήξει η κρέμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και το λικέρ. Βρέχουμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο ή κανονικό στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότων. Βάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Για την επικάλυψη σοκολάτας: Βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φτάσει σε βρασμό τη ρίχνουμε πάνω από τις σοκολάτες. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να σφίξει και κατόπιν τη διακοσμούμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Πηγή: theonewithallthetastes.com