Μπορούμε να φτιάξουμε το σιρόπι και τη σαντιγί λίγες ώρες πριν σερβίρουμε την πάβλοβα
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Eύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τη μαρέγκα
Έξι ασπράδια αβγών
175 γραμμάρια ζάχαρη
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Μία κουταλιά του γλυκού ξίδι
Μία κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
Μία πρέζα αλάτι
Μία πρέζα βανίλια σκόνη
Για την επικάλυψη κρέμας με φρούτα
3 φλιτζάνια τσαγιού μαυροδάφνη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
2-3 φακελάκια γαρύφαλλα
8-10 φλιτζάνια από διάφορα μούρα, είτε φρέσκα ή κατεψυγμένα
(βατόμουρα, φραγκοστάφυλλα, φραμπουάζ)
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι (προαιρετικό)
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη μαρέγκα
Στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια ενώ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλάτι σιγά σιγά. Όταν σφίξει η μαρέγκα καλά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε απαλά με τη σπάτουλα.
Στρώνουμε την μαρέγκα στο ταψί ανομοιόμορφα και την ψήνουμε για μία ώρα στους 150 βαθμούς. Σβήνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε μέσα για ακόμα τριάντα λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση φρούτων - κρέμας - μαρέγκας
Ζεσταίνουμε τη μαυροδάφνη μαζί με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μούρα και τα αποξηραμένα φρούτα. Μόλις πάρει πάλι βράση μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά ακόμη. Προσέχουμε να μη λιώσουν τα μούρα.
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα μούρα και τα αφήνουμε στην άκρη, και συνεχίζουμε το βράσιμο κρασιού ζάχαρης μέχρι να πήξει λίγο, να γίνει ένα ρευστό σιρόπι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το σιρόπι αμέσως σε άλλο σκεύος και το τοποθετούμε σε ένα μπολ το οποίο έχουμε γεμίσει με πάγο, για να κρυώσει γρήγορα.
Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη για να γίνει μια πηχτή σαντιγί.
Για να φτιάξουμε την πάβλοβα: Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στην επιφάνεια της μαρέγκας. Ξανά προσθέτουμε τα μούρα μέσα στο σιρόπι, το οποίο έχει κρυώσει και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το μείγμα στην επιφάνεια της σαντιγί και σερβίρουμε αμέσως.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Eύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τη μαρέγκα
Έξι ασπράδια αβγών
175 γραμμάρια ζάχαρη
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Μία κουταλιά του γλυκού ξίδι
Μία κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
Μία πρέζα αλάτι
Μία πρέζα βανίλια σκόνη
Για την επικάλυψη κρέμας με φρούτα
3 φλιτζάνια τσαγιού μαυροδάφνη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
2-3 φακελάκια γαρύφαλλα
8-10 φλιτζάνια από διάφορα μούρα, είτε φρέσκα ή κατεψυγμένα
(βατόμουρα, φραγκοστάφυλλα, φραμπουάζ)
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι (προαιρετικό)
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη μαρέγκα
Στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια ενώ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλάτι σιγά σιγά. Όταν σφίξει η μαρέγκα καλά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε απαλά με τη σπάτουλα.
Στρώνουμε την μαρέγκα στο ταψί ανομοιόμορφα και την ψήνουμε για μία ώρα στους 150 βαθμούς. Σβήνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε μέσα για ακόμα τριάντα λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση φρούτων - κρέμας - μαρέγκας
Ζεσταίνουμε τη μαυροδάφνη μαζί με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μούρα και τα αποξηραμένα φρούτα. Μόλις πάρει πάλι βράση μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά ακόμη. Προσέχουμε να μη λιώσουν τα μούρα.
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα μούρα και τα αφήνουμε στην άκρη, και συνεχίζουμε το βράσιμο κρασιού ζάχαρης μέχρι να πήξει λίγο, να γίνει ένα ρευστό σιρόπι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το σιρόπι αμέσως σε άλλο σκεύος και το τοποθετούμε σε ένα μπολ το οποίο έχουμε γεμίσει με πάγο, για να κρυώσει γρήγορα.
Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη για να γίνει μια πηχτή σαντιγί.
Για να φτιάξουμε την πάβλοβα: Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στην επιφάνεια της μαρέγκας. Ξανά προσθέτουμε τα μούρα μέσα στο σιρόπι, το οποίο έχει κρυώσει και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το μείγμα στην επιφάνεια της σαντιγί και σερβίρουμε αμέσως.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr