“Βλάκα! Είσαι στραβός;!” Αυτή είναι η πιο συχνή αντίδραση μιας γυναίκας που μόλις έχει βουτηχτεί στη λάσπη από κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο. Ακόμη και αν ο οδηγός επιβραδύνει για να πει, « λυπάμαι! » που μάλλον δεν θα καταφέρει να το ακούσει.

Τώρα, μια πραγματικά κομψή γυναίκα δεν θα προφέρει ούτε μια λέξη. Θα ρίξει απλώς στον οδηγό μία έκπληκτη ματιά. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο σπίτι για να αλλάξει, αφού πρώτα αποδεχθεί την ειλικρινή συγγνώμη του έκθαμβου οδηγού. Και μετά θα συνέχιζε την ημέρα της, έχοντας επίγνωση πως θα πρέπει να αναθεωρήσει τα αρχικά σχέδια της, αλλά χωρίς να στεναχωριέται υπερβολικά γι ‘αυτό.

Είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς την κομψότητα. Κι όμως η παρουσία της είναι πάντα αλάνθαστη. Είναι στον τρόπο που μια γυναίκα περπατά, στον τρόπο που μιλάει. Μπορείτε να το δείτε στη φύση μιας γυναίκας. Στον τρόπο που κινεί τους καρπούς της. Στην ελαφρότητα του χαμόγελού της . Σε μια μυριάδα άλλων στοιχείων που δεν μπορεί να αφήσει κανένα άντρα ασυγκίνητο.

Η κομψότητα έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών άρθρων, ταινιών και προγραμμάτων κατάρτισης. Αλλά εξακολουθεί να μη μπορεί να χαρακτηριστεί. Δεν είναι κάτι που πρέπει να μετρηθεί και να επισημαίνεται, Πρέπει να γίνεται αισθητή και να αποπνέει τη μαγεία της.

H Μις Κομψότητα ξέρει πάντοτε πώς δείχνει.

Όταν οι άνθρωποι σας κοιτάζουν, τι βλέπουν; Μια γυναίκα που πηγαίνει με το ρεύμα, που τρέχει για να πάει στη δουλειά; Κάποιος μιλάει με τα χέρια της σε συνεχή κίνηση και το σώμα της κλίνει προς τα εμπρός επιθετικά; Κάποια που περιμένει το τρένο με μια τόσοζοφερή έκφραση, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι διεκδικεί το πρωτάθλημα του συνοφρυώματος. Πώς συνέβη; Πότε έγινε αυτή η απωθητική εικόνα ο κανόνας για εσάς ; Η απλή απάντηση είναι ότι όταν δεν δουλεύουμε για να διατηρήσουμε μια ωραία έκφραση του προσώπου, γλιστράμε φυσικά προς την κατήφεια.

Μια κομψή γυναίκα έχει πάντα τον έλεγχο του πώς δείχνει στους άλλους . Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πιέζετε τον εαυτό σας να χαμογελάει όλη την ώρα. Αντίθετα, η ελκυστικότητα πρέπει να γίνει δεύτερη φύση σας . Μεταξύ άλλων, αυτό περιλαμβάνει να παραμένετε γοητευτική και λαμπερή, ακόμα και όταν είστε μόνη σας . Θυμηθείτε, αυτό δεν είναι μόνο για να φανείτε καλή σε άλλους ανθρώπους , είναι στην πραγματικότητα για να απολαμβάνετε κι εσείς τον εαυτό σας.

Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας.

« Μια κομψή γυναίκα θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει το μάρκετινγκ της, χωρίς να κάνει τις νοικοκυρές να γελάνε. Εκείνοι που γελούν έχουν πάντα δίκιο … » Coco Chanel

Μια αληθινή γυναίκα ξέρει πώς να χαλαρώνει και να επιβραδύνει. Της αρέσει να ακούει τον ήχο της σιωπής . Θα προτιμούσε να παρακολουθήσει τα σύννεφα από το να κοιτάζει την οθόνη του smartphone της.

Σε ό,τι κάνει, ποτέ δεν ωθεί τον εαυτό της στην άκρη της απόλυτης εξάντλησης . Δεν υπάρχει κανένα νόμηα στο να εξουθενώνετε τον εαυτό σας για χάρη της επιτυχίας στην εργασία σας ή για να κάνετε τους αγαπημένους σας ευτυχισμένους – αυτός ο δρόμος οδηγεί στο πουθενά ! Από την άλλη πλευρά, όταν αισθάνεστε χαλαρή και ήρεμη με τον κόσμο έχετε μια πολύ καλύτερη πιθανότητα να εκπληρώσετε τον εαυτό σας στο σπίτι και στη δουλειά. Φροντίστε να φορτίζεται πάντα η εσωτερική « μπαταρία » σας για να μένετε λαμπερή και να φέρνετε το φως στη ζωή των άλλων.

Η κομψότητα σηματοδοτεί την ισορροπία.

Η Μις Κομψότητα παίρνει στα αστεία τις αντιξοότητες . Ποτέ δεν νιώθει αδικημένη από τον κόσμο και δεν θεωρεί τις λιγότερο ευχάριστες εκπλήξεις της ζωής ως μια προσωπική προσβολή. Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο ανόητο από το να πιστεύει κάποιος ότι η μοίρα τον καταδιώκει! Κάθε άνθρωπος στον κόσμο λαμβάνει τη δική του καθημερινή δόση αυτολύπησης. Είναι στο χέρι μας το αν θα κάνουμε πλήρη χρήση κάθε τέτοιας ευκαιρίας, ή αν θα δώσουμε τόπο στην οργή παραμένοντας ατάραχοι. Για να είναι κομψή, μια γυναίκα πρέπει να μάθει να βάζει την πνευματική της ευημερία πάνω απ ‘όλα .

Εξίσου σημαντικά, μια πραγματικά κομψή γυναίκα δεν αισθάνεται την ανάγκη να κουτσομπολεύει τις δυστυχίες των άλλων. Εκείνη δεν υποφέρει από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Για παράδειγμα, δεν θα την πιάσετε ποτέ να σχολιάζει το πόσο γερασμένη δείχνει η πρώην συμμαθήτριά της στις φωτογραφίες που έβαλε στον τοίχο της στο διαδίκτυο!

Μαθαίνει να δέχεται τα βλέμματα θαυμασμού.

Μια γυναίκα με στυλ είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής . Ξέρει πώς να δεχτεί συγχαρητήρια και τον θαυμασμό αυτών που την κοιτάζουν επίμονα. Ούτε αποφεύγει τη δημοτικότητα, ούτε τυφλώνεται από αυτή. Ξέρει την αξία της.

Όταν ένας συνάδελφος επαινεί τον τρόπο που δείχνει, δεν απαντά: «Έλα, αυτή η μπλούζα είναι πραγματικά παλιά !» Ειπράττει το κοπλιμέντο απλά ως δεδομένο, ευχαριστώντας τον σε αντάλλαγμα.

Μια αληθινή γυναίκα είναι άνετη με το σώμα της.
Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι μια κομψή γυναίκα πρέπει να έχει μέση δαχτυλίδι και τους γοφούς λαξευτούς, τότε είναι καιρός να γελάσετε με αυτό το στερεότυπο και να το ξεχάσετε! Υπάρχουν πολλά παραδείγματα για το πόσο γοητευτικές μπορούν να είναι οι παχουλές γυναίκες με ένα βελούδινο – υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να αναδείξουν τις νικητήριες πλευρές τους. Για να φαίνεται ελκυστική, μια τέτοια γυναίκα δεν χρειάζεται να φορά στενά τζιν ή φορέματα που να είναι δύο μεγέθη μικρότερα. Αντίθετα, τα ρούχα της πρέπει να είναι σε αρμονία με το σώμα της . Τα παχάκια είναι όμορφα όταν δεν περιορίζονται από τις απαιτήσεις της σύγχρονης μόδας.

Η κομψότητα δεν είναι ποτέ σκλάβα των κανόνων και των συμβάσεων.
Το τελευταίο μυστικό για να είναι μια γυναίκα μια πραγματική κυρία είναι να έχει πάντοτε τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια της. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να φορά εφαρμοστά μπουφάν σε ένα πικ-νικ . Επίσης, δεν θα πρέπει να βάζει ψηλά τακούνια για μια βόλτα ή να ιδρώνει μέσα σε αυστηρά ρούχα μια καυτή καλοκαιρινή ημέρα.

Μην πιστεύετε όσους αποκαλούν τελειομανία και κλασικότητα τα κλειδιά για την επιτυχία και βλέπουν τα χαλαρά πιασμένα μαλλιά ως έγκλημα κατά της καλής εμφάνισης.

Ακούστε τη διαίσθησή σας. Αν αισθάνεστε ότι τα μαλλιά σας φαίνεται πιο όμορφα στην φυσική τους κατάσταση – αφήστε τα χαλαρά. Μπορείτε πάντα να αφήσετε τα άβολα ψηλά τακούνια στο σπίτι για χάρη μιας κομψής παντόφλας. Και, ό,τι κάνετε, μην φυλακίζετε την ατομικότητά σας μέσα σε κάποιο σχολαστικό ασπρόμαυρο κλασσικό φόρεμα!


διαφορετικό
 
Top