Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
1 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
1 βανίλια
για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
½ λεμόνι (ο χυμός του)

Διαδικασία συνταγής
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι μας. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο κρούστας. Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Χτυπάμε την ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, το μπέικιν, την βανίλια, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί και μόλις λιώσει η ζάχαρη, σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα. Πρέπει να είναι ζεστό το σιρόπι και κρύο το γλυκό.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να ρουφήξει το σιρόπι και βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε κρύα.

cooklos.gr
 
Top