Όλοι ξέρουμε κάποιον που δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει το δέρμα από τα δάχτυλά του ή πιθανώς να το κάνετε και εσείς!


Κάποιοι το κάνουν από άγχος, άλλοι ασυναίσθητα, άλλοι το ξεκίνησαν από μικροί και απλά δεν μπορούν να το σταματήσουν.


Αλλά υπάρχουν και κάποιοι που επιμένουν και συνεχίζουν να τα δαγκώνουν μέχρι να ματώσουν. Αυτό σχετίζεται συνήθως με άγχος.


Κάποιοι νομίζουν πως είναι άσχημο, αλλά δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις. Αλλά το να τρώμε τα νύχια μας μπορεί να εξελιχτεί σε δερματοφαγία, που σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει και μόνιμη βλάβη στα νύχια σας.

Όχι μόνο δημιουργείτε πληγές γύρω από τα νύχια σας, από τις οποίες μπορούν να μπουν μικρόβια στο σώμα, αλλά και βακτήρια από το σάλιο σας μπορεί να προκαλέσει μόλυνση. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, μπορεί να προκληθεί μόνιμη βλάβη στα νεύρα.



Εάν τα δαγκώνετε συχνά, θα φτάσετε σε ένα σημείο που δεν θα υπάρχει επιστροφή Γι’αυτό καλύτερα να το σταματήσετε όσο μπορείτε. Αλλιώς, τα δάχτυλά σας θα γίνουν κάπως έτσι:



Ποιος να το πίστευε πως το να τρώμε τα νύχια μας είναι επικίνδυνο. Πάντα νομίζαμε ότι ήταν κάτι αβλαβές, αλλά τώρα έχουμε αρκετούς λόγους για να μην το ξανακάνουμε ποτέ.


fumara
 
Top