Τι χρειαζόμαστε:
1 κρασοπότηρο λαδι
4 κρεμμύδια
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
2 μεγάλες ντομάτες
3 κουτιά καλαμαράκια
1 κουταλιά τοματοπολτό
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι πιπέρι
λίγη ρίγανη
λίγο λεμόνι
1 ποτήρι νερό
Πώς το κάνουμε:
Ξεπλένουμε καλά τα καλαμάρια και τους ρίχνουμε λίγο λεμόνι απο πάνω.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού κόψουμε τα κρεμμύδια τα ρίχνουμε μεσα να τσιγαριστούν για λίγο.
Προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και την ρίγανη.
Ξύνουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα κι έπειτα το νερό και τον τοματοπολτό.
Αφού ψηθεί για λίγο η σάλτσα προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να ψηθούν για 10 λέπτά.
govastileto.gr
1 κρασοπότηρο λαδι
4 κρεμμύδια
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
2 μεγάλες ντομάτες
3 κουτιά καλαμαράκια
1 κουταλιά τοματοπολτό
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι πιπέρι
λίγη ρίγανη
λίγο λεμόνι
1 ποτήρι νερό
Πώς το κάνουμε:
Ξεπλένουμε καλά τα καλαμάρια και τους ρίχνουμε λίγο λεμόνι απο πάνω.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού κόψουμε τα κρεμμύδια τα ρίχνουμε μεσα να τσιγαριστούν για λίγο.
Προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και την ρίγανη.
Ξύνουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα κι έπειτα το νερό και τον τοματοπολτό.
Αφού ψηθεί για λίγο η σάλτσα προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να ψηθούν για 10 λέπτά.
govastileto.gr