Παρά την επικρατούσα άποψη, η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα δεν φαίνεται να συνιστά το σωστό δρόμο για περισσότερη ευτυχία.

Πρόκειται για το εύρημα μιας νέας μελέτης από το πανεπιστήμιο CarnegieMellon, στην οποία συμμετείχαν 128 παντρεμένα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Οι ηλικίες των συμμετεχόντων κυμαίνονταν από 35 έως 65 έτη. Τα ζευγάρια χωρίστηκαν με τυχαίο τρόπο σε δύο ομάδες. Στην πρώτη, οι ερευνητές ζήτησαν από τα ζευγάρια να διπλασιάσουν τον αριθμό των εβδομαδιαίων επαφών τους και στη δεύτερη να συνεχίσουν με την ίδια συχνότητα. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν τα επίπεδα ευτυχίας όλων των ζευγαριών για 3 μήνες με τη χρήση ερωτηματολογίων.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα ζευγάρια που έκαναν περισσότερο σεξ, όχι απλά δεν ήταν πιο χαρούμενα από αυτά που είχαν τη συνήθη σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά σημείωσαν και μια μικρή μείωση στα επίπεδα ευτυχίας τους. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων, μάλιστα, έδειξε ότι ένας από τους λόγους της μείωσης που εντοπίστηκε σχετιζόταν με μια μείωση της σεξουαλικής τους επιθυμίας και ικανοποίησης.
Φαίνεται, όμως, ότι δεν ήταν η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα ως τέτοια που έφερε τη μείωση στην επιθυμία και την απόλαυση, αλλά μάλλον το γεγονός ότι η σεξουαλική δραστηριότητα απαντούσε στο αίτημα των ερευνητών και δεν ξεκινούσε από την αυθόρμητη επιθυμία του ζευγαριού.

Οι ερευνητές αποκαλύπτουν ότι εάν είχαν τους απαραίτητους πόρους και διεξήγαγαν εκ νέου τη μελέτη θα προσπαθούσαν να ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να έχουν πιο συχνές σεξουαλικές επαφές με τρόπους περισσότερο ελκυστικούς και όχι δίνοντας απλά μια οδηγία. Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να παρέχουν ή να προτείνουν υπηρεσίες babysitting, ή την επίσκεψη σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Οι συγγραφείς της μελέτης, μάλιστα, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα ζευγάρια κάνουν λίγο σεξ και ότι η προαγωγή της συχνότερης σεξουαλικής δραστηριότητας με το σωστό τρόπο μπορεί να τα ωφελήσει. 

Τονίζουν επίσης ότι η επιθυμία για σεξ μειώνεται πολύ γρηγορότερα από την σεξουαλική απόλαυση μετά την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας. Για αυτό, τα ζευγάρια δεν πρέπει να επικεντρώνονται στην αύξηση της συχνότητας της σεξουαλικής δραστηριότητας, με σκοπό να φτάσει στα επίπεδα που απολάμβαναν στην αρχή της σχέσης τους. Αντιθέτως, είναι προτιμότερο να προσπαθήσουν για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που αντανακλά την ερωτική τους επιθυμία και καθιστά τη σεξουαλική τους δραστηριότητα πιο ευχάριστη και απολαυστική. 
 zougla.gr
Πηγή : health24.com
www.andrologia.gr
 
Top