Το σεξ, η σεξουαλική συμπεριφορά και τα «κόκκινα» σημεία του ανδρικού και του γυναικείου σώματος, η ενασχόληση με τα οποία φτάνει τη διέγερση στα ύψη, έχουν αποτελέσει κατά καιρούς αντικείμενο αμέτρητων μελετών.

Οι απόψεις είναι πολλές, ειδικά όσον αφορά στο γυναικείο σώμα, με την...«αγία τριάδα» των σημείων που χαρακτηρίζονται ως τα πιο ερεθιστικά/ διεγερτικά (εξαιρουμένων των γεννητικών οργάνων) για τη γυναίκα να αποτελείται συνήθως από τον λαιμό, τις θηλές και τα οπίσθια.



Σύμφωνα με έρευνα της Skyn Condoms- που πραγματοποίησε μια μεγάλης κλίμακαςμελέτη σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά των «millenials» - στην οποία συμμετείχαν 2.302 γυναίκες, το πιο ερωτογενές σημείο του γυναικείου σώματος είναι οι θηλές του στήθους, που επελέγησαν από το 35% ως το μέρος του σώματός τους με το οποίο τους αρέσει περισσότερο να ασχολείται ο σεξουαλικός του παρτενέρ.

Ο λαιμός ήρθε δεύτερος με 28%, ενώ τα οπίσθια βρέθηκαν στην τρίτη θέση με 15%. Η πλάτη «αρκέστηκε» στο 6% και τελευταίο ήρθε το στομάχι με 4%.

 
Top