Ένα ιδιαίτερα γευστικό, ευέλικτο και χορταστικό πιάτο που μάλιστα ετοιμάζεται με απλά υλικά που, λίγο-πολύ έχουμε όλοι στο ψυγείο μας.




Υλικά

100 ml ελαιόλαδο



1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ



2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού φασολάκια (ή αμπελοφάσουλα), καθαρισμένα και κομμένα στη μέση



1 φλιτζ. τσαγιού φετούλες καρότου, κατά προτίμηση βιολογικού



1 φλιτζ. τσαγιού βραστό ή καπνιστό ζαμπόν (χοιρινό ή γαλοπούλας), κομμένο σε λεπτές λωρίδες



4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά



100 ml φρέσκο γάλα



1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι



½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος)



½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού



λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο



αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση



Ένα ιδιαίτερα γευστικό, ευέλικτο και χορταστικό πιάτο που μάλιστα ετοιμάζεται με απλά υλικά που, λίγο-πολύ έχουμε όλοι στο ψυγείο μας.



Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.



Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τα φασολάκια και τα καρότα, χαμηλώστε λίγο τη φωτιά, αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς όλα τα λαχανικά.



Προσθέστε το ζαμπόν, ανακατέψτε και σοτάρετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά.



Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι, μέχρι να φτιάξετε ένα λείο μείγμα. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το δυόσμο, το μαϊντανό, και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε καλά. Τέλος, ρίξτε τα σοταρισμένα υλικά του τηγανιού και ανακατέψτε καλά.



Αδειάστε το μείγμα σε ένα μέτριο, σχετικά βαθύ πυρίμαχο ταψάκι και ισιώστε την επιφάνεια. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η ομελέτα να σφίξει και να χρυσίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε ζεστή και συνοδέψτε με μια ντοματοσαλάτα.






 
Top