Δεν μπορώ να πω ότι είναι διαιτητικό πιάτο, αλλά σε μικρές ποσότητες είναι ένα υπέροχο φαγητό και πολύ καλός μεζές.

Υλικά
Ζύμη έτοιμη για αλμυρές πίτες
200 γραμμάρια μπέικον καλής ποιότητας
150 γραμμάρια τυρί Εμμενταλ τριμμένο
Ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος 20 cl
100 ml γάλα φρέσκο
3 αυγά
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Ανάψτε το φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς
Τοποθετήστε την ζύμη σε ένα ταψάκι μικρό
Τσιμπήστε την με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει
Ψήστε τη ζύμη για 15 λεπτά
Στο μεταξύ, κόψτε το μπέικον σε μικρά κομμάτια
Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα 3 αυγά.
Βάλτε πιπέρι
Προσθέστε το μπέικον και το τριμμένο τυρί
Βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο και ρίξτε το μείγμα
Προσέξτε να πάει το μπέικον και το τυρί ομοιόμορφα παντού

Ψήστε για 30 λεπτά
Η Κις Λορέν θα φουσκώσει και θα γίνει πανέμορφη
Ξαναζεσταίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα!
 
Top