Ένα θαύμα σε 4 τροχούς, αποτέλεσμα ενός προγράμματος που θέλει τη Scuderia να φτιάχνει αυτοκίνητα μαζί με τον πελάτη.


Ονομάζεται SP3JC και είναι το πιο πρόσφατο δημιούργημα του προγράμματος One-Off της Ferrari. Το τελευταίο είναι μια πειραματική διαδικασία που δοκιμάζει η ιταλική εταιρεία και δίνει τη δυνατότητα σε (καλούς) πελάτες της να φτιάξουν ένα tailor-made αυτοκίνητο - ένα unique μοντέλο που θα σχεδιαστεί και θα αναπτυχθεί από τις δύο πλευρές ταυτόχρονα.






Η SP3JC σχεδιάστηκε από πελάτη (και συλλέκτη) της Ferrari στο Ferrari Style Center με απώτερο στόχο να αποκτήσει ένα roadster χωρίς συμβιβασμούς, χρησιμοποιώντας το πλαίσιο και τη μηχανή της F12tdf.

Το αποτέλεσμα είναι ένα όχημα με εντυπωσιακή εμφάνιση, δυναμικό design, με τον σχεδιασμό των πλευρικών πάνελ να ενισχύει την εμπρόσθια διάταξη του κινητήρα αλλά και τον οπίσθιο όγκο, όπου τρεις οριζόντιες σχισμές βοηθούν στην οπτική μεγέθυνση του αμαξώματος του αυτοκινήτου.





Δεν απουσιάζουν οι σαφείς αναφορές στο αθλητικό πνεύμα της Scuderia που ενισχύονται από σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως τα ανοίγματα στο καπό που προσφέρουν θέα προς τον V12 κινητήρα των 780 ίππων.


Ένα από τα πάθη του συγκεκριμένου πελάτη εκτός από τη Ferrari, είναι η Pop Art που αντικατοπτρίζεται στα γραφιστικά κομμάτια του οχήματος. Το Bianco Italia συνδυάζεται με το Azzurro Met και το Giallo Modena, σε ένα ενδιαφέρον χρωματικό αποτέλεσμα. Στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι επικαλυμμένα με μπλε δέρμα σε λευκό ένθετο. Το blue leather επιλέχθηκε και για το κάτω μέρος του ταμπλό και για τις αντιπαραβαλλόμενες ραφές που κοσμούν το εσωτερικό.





Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, η SP3JC αντιπροσωπεύει την ανώτατη έκφραση της υπαίθριας οδήγησης και ήθελε ένα αυτοκίνητο που θα του θύμιζε τις 12κύλινδρες Ferrari των 50s και 60s. Η One-Off Ferrari έχει ήδη παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της και είμαστε σίγουροι πως τριγυρνά με αυτή σε κάποια γωνιά της Ευρώπης.

Από: Esquire IT
 
Top