Πολλοί άντρες επιλέγουν να κρύψουν κάμποσες, αλλά είναι πραγματικά έξυπνη κίνηση;

Κι έρχεται εκείνη η στιγμή που σε ρωτάει με πόσες έχεις πάει. Άβολο. Πολύ άβολο. Να πεις την αλήθεια, να κρύψεις κάποιες ή μήπως να προσθέσεις;


Σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε σε 1.000 Ευρωπαίους και Αμερικανούς απ' το DrEd.com, αν και η πλειοψηφία των αντρών λέει ότι δεν έχει πρόβλημα να είναι ειλικρινής, το 22% των Αμερικανών αντρών με μέσο όρο 16 παρτενέρ στη ζωή τους δηλώνουν ότι θα έλεγαν ψέματα και ότι θα δήλωναν μικρότερο αριθμό αν τους πίεζαν να αποκαλύψουν νούμερα για το ερωτικό τους παρελθόν.


Ωστόσο το 30% των αντρών και γυναικών δήλωσαν ότι δεν μοιράζονται τέτοια πράγματα με τον εκάστοτε σύντροφο, επειδή πιστεύουν ότι δεν έχει σημασία. Οπότε πώς αντιδράς σε μια τέτοια ερώτηση; Να αλλάξεις θέμα, να κάνεις πως δεν άκουσες ή να πεις ψέματα;


Καταρχάς, εξαρτάται απ' τον χρόνο που θα σε ρωτήσει μια γυναίκα κάτι τέτοιο, σημειώνει η ψυχοθεραπεύτρια Leslie Bell. Αν είσαι μόλις στο τρίτο ραντεβού μαζί της είναι απολύτως δικαιολογημένο να αποφύγεις την ερώτηση και να της πεις πως θα ήθελες πρώτα να γνωριστείτε καλύτερα προτού μπείτε σε τόσο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Εξάλλου, το να μοιραστείς τέτοιες πληροφορίες δεν έχει καμιά σχέση με την τρέχουσα σχέση σου, σημειώνει η σεξολόγος Kristen Mark. Απ' τη στιγμή που παίρνεις προφυλάξεις και κάνεις τακτικά τις απαραίτητες εξετάσεις, το σεξουαλικό σου παρελθόν δεν θα έπρεπε να παίζει μεγάλο ρόλο στο πώς βλέπει τη σχέση της μαζί σου. Στην τελική είναι δική σου απόφαση αν θες να μιλήσεις γι' αυτά τα πράγματα.



Όσο για το αν το ψέμα είναι καλή τακτική και οι δύο ειδικοί επιμένουν πως η ειλιρίνεια είναι η καλύτερη.

Τα συμπεράσματα δικά σου.

 
Top