Βήμα – βήμα πώς θα τα πάρεις με την ψιλή σε περίπτωση που αποφάσισες να ακολουθήσεις το παράδειγμα του Bruce Willis.

Ειλικρινά τώρα, υπάρχει άντρας που να γουστάρει να κυκλοφορεί με το scalp του γυμνό και να μην τον λένε Bruce Willis; Δέκα φίλους σου να ρωτήσεις, οι 9, άντε 8 για να μην μας πεις υπερβολικούς, θα σου δώσουν αρνητική απάντηση.

Κακά τα ψέματα, ένα ξυρισμένο κεφάλι είναι η τελευταία σου επιλογή αν η τριχόπτωση/αραίωση/ανδρογενής αλωπεκία σου χτυπήσει την πόρτα. Όποια λέξη κι αν χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου που καθημερινά ολοένα και χάνουν την πυκνότητά τους, το πρόβλημα δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Άλλωστε, οι δύο κύριες αιτίες του φαινομένου της φαλάκρας είναι η γενετική προδιάθεση και η γήρανση του οργανισμού. Άλλοι παράγοντες που μπορούν να επισπεύσουν την απώλεια μαλλιών είναι η κακή διατροφή, το άγχος, το κάπνισμα αλλά και η χρόνια έλλειψη ύπνου.

Κι αν αλλάζοντας μερικές κακές συνήθειές μπορείς τουλάχιστον να επιβραδύνεις την εξάπλωση του φαινομένου, ωστόσο ο «κρατήρας» ή οι «κρατήρες» που έχουν εμφανιστεί στο κεφάλι σου δύσκολα μπορούν να καμουφλαριστούν.

Η λύση είναι μία: ακολουθείς το παράδειγμα του «πολύ σκληρού για να πεθάνει» Willis, τα παίρνεις με την ψιλή και ησυχάζεις.
Πώς να ξυρίσεις το κεφάλι σου

Έχεις δύο επιλογές: Είτε με ξυραφάκι, είτε με το trimmer/κουρευτική μηχανή. Με τον πρώτο τρόπο εξασφαλίζεις καλύτερο αποτέλεσμα και μακρά διάρκεια, ενώ με τον δεύτερο σε περίπου πέντε ημέρες θα χρειαστείς ξανά ξύρισμα.
Βήμα – βήμα πώς θα ξυριστείς χωρίς κοψίματα και ερεθισμούς

> Αρχικά, εξοπλίσου με ένα καινούργιο και καλής ποιότητας ξυραφάκι.

>... Αλλά και με τον σωστό αφρό ξυρίσματος. Οι επιλογές είναι αμέτρητες. Φρόντισε να αγοράσεις έναν που να ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου, να την ενυδατώνει, να ελαχιστοποιεί τους ερεθισμούς και να βοηθάει το ξυράφι να γλιστρά καλύτερα.

> Αν όσο μαλλιά έχουν μείνει στο κεφάλι σου είναι μακριά, κόντυνέ τα αρκετά με την κουρευτική μηχανή. Αν δεν έχεις με ένα ψαλιδάκι.

> Κάνε ένα ζεστό ντους. Οι υδρατμοί που θα σχηματιστούν θα ανοίξουν τους πόρους τους δέρματός σου και θα μαλακώσουν τις τρίχες σου.

> Λούσου με ένα απολεπιστικό σαμπουάν (στην αγορά κυκλοφορούν δεκάδες) και κάνε καλό μασάζ καθώς το απλώνεις στο κεφάλι σου. Η απολέπιση του δέρματος θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς.

> Αν σε βολεύει, το καλύτερο είναι να ξυριστείς μέσα στο ντους, καθώς το νερό που θα πέφτει πάνω στο κεφάλι σου θα χαλαρώνει τους μυς, θα ανοίγει τα θυλάκια των τριχών και θα μαλακώνει τα μαλλιά.

> Άπλωσε αφρό ξυρίσματος σε όλη την περιοχή και ξεκίνα να ξυρίζεις από εμπρός μέχρι την κορυφή του κεφαλιού και από τους κροτάφους μέχρι τον αυχένα, απαλά και προσεκτικά.

> Φρόντισε να ξεπλένεις συνέχεια με ζεστό νερό το ξυραφάκι, ώστε να το καθαρίζεις από τις τρίχες και τον αφρό.

> Με το που ολοκληρώσεις το πρώτο πέρασμα, ξέβγαλε το κεφάλι σου και άπλωσε μια ακόμη στρώση αφρού ξυρίσματος. Στη συνέχεια, ξύρισε ξανά το κεφάλι σου, ώστε να πετύχεις λείο αποτέλεσμα.

> Ξέπλυνε με άφθονο νερό, σκουπίσου με μια καθαρή πετσέτα και βάλε όχι after shave, αλλά βάλσαμο.

> Προτίμησε ένα balm ή μια ενυδατική κρέμα που να περιέχει αλόη, λόγω των καταπραϋντικών ιδιοτήτων της. Εν αντιθέσει με το κλασικό after shave που εμπεριέχει οινόπνευμα και θα σε κάνει να ουρλιάξεις από το τσούξιμο και τον πόνο, οι εν λόγω αλοιφές για μετά το ξύρισμα, διατηρούν το δέρμα λείο και απαλό για πολλές ώρες, επουλώνοντας κάθε ίχνος ερεθισμού.

Από εμάς, καλή επιτυχία και με 'γεια σου.

 
Top