Ποτέ άλλοτε ένα αξεσουάρ δεν προβλημάτισε τόσο τις γυναίκες μόνο και μόνο λόγω ύπαρξης.


Είναι Φεβρουάριος στο Μιλάνο, η Εβδομάδα Μόδας έχει ξεκινήσει, το θερμόμετρο δείχνει -3οC Βαθμούς Κελσίου, το κόκκινο χαλί στην είσοδο του show του Roberto Cavalli είναι πλέον λευκό, καλυμμένο από χιόνι και σα να μη συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά οι απανταχού fashionistas κάνουν απόβαση με γυμνά πόδια και μίνι φούστες.

Κάποιες με παλτό και κάποιες όχι, όλες περπατούν λίγα μόλις μέτρα από το πολυτελές τους αυτοκίνητό μέχρι την είσοδο και τούμπαλιν.



Επειδή όμως αυτή η ομάδα αποτελεί μία ξεχωριστή κατηγορία όπου η πρακτικότητα δεν παίζει κανένα ρόλο στο καθημερινό της στυλ, αποδομούμε το μύθο των do's and dont's του καλσόν. Τι γίνεται τα κρύα πρωινά πριν το γραφείο ή τα βράδια πριν τη νυχτερινή μας έξοδο; Πότε και που μπορούμε να φοράμε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα γυναικεία αξεσουάρ;

ΦΟΡΑΜΕ
- Οπάκ καλσόν (60-90 ντεν). Δεν είναι καθόλου κομψό να τουρτουρίζουμε με στυλ γι αυτό καιρού θέλοντος και στυλ επιτρέποντος επιλέγουμε ένα για τις πρωινές εμφανίσεις με μίνι και μίντι φούστες και φορέματα.

- Πουά και με γεωμετρικά σχέδια μόνο με μονόχρωμα σύνολα, διαφορετικό το outfit κινδυνεύει να γίνει φλύαρο.

- Μαύρο καλσόν με κόκκινη, πράσινη, ροζ, πορτοκαλί και κάθε χρωματιστή φούστα.

- Λεπτό καλσόν (10-20 ντεν) με το καλό μας φόρεμα

- Με πέδιλα. Ή ακόμα και καλσόν και σοσόνια με πέδιλα.

- Με τζιν ή δερμάτινα σορτσάκια





ΔΕ ΦΟΡΑΜΕ

- Με peep toe γόβες.

- Καλσόν στο χρώμα του ποδιού. Αυστηρά κατά τη γνώμη μας, αν και οι απόψεις διίστανται προβάλλοντας επιχειρήματα του τύπου, “μα να βάλω μαύρο καλσόν με τη μπεζ δερμάτινη φούστα;”. Ναι και μάλιστα αδιαφανές (οπάκ) για να είναι διακριτή η αντίθεση μεταξύ φούστας και καλσόν σαν άλλος color blocking συνδυασμός.

- Χοντρά μάλλινα ή βαμβακερά καλσόν σε μία επίσημη βραδινή εμφάνιση με ένα καλό φόρεμα.

- Με μπλουζοφορέματα ή οτιδήποτε αφήνει με μια μια κίνηση ακάλυπτα τα οπίσθιά μας. Τα καλσόν είναι καλσόν και όχι κολάν.

- Με κάπρι παντελόνια ή λίγο πιο κοντά από το υποφερτό cigarette (ίσια παντελόνια). Αντ' αυτού φροντίζουμε για το κατάλληλο ύψος τους.

- Μεγάλα δίχτυα καθώς δείχνουν φτηνά κατά γενική ομολογία.


womantoc
 
Top