Μετά από αρκετά χρόνια αναζητήσεων του υφάσματος που θα συνθέσει το πιο εκλεκτό χειμερινό ανδρικό ντύσιμο, οι σχεδιαστές επιτέλους επέστρεψαν στις ρίζες. 

Το αγνό παρθένο (ok, ίσως λίγο επεξεργασμένο) μαλλί αποτελεί και πάλι, όπως κάποτε το πιο έξυπνο και πολυμορφικό υλικό - χάρη στα ποικίλα μοτίβα του - για να ραφτεί ένα κοστούμι που φοριέται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και ποιο είναι το ακόμα καλύτερο με το μάλλινο κοστούμι; Οι ουκ ολίγοι τρόποι που θα το συνδυάσεις με τα υπόλοιπα ρούχα σου.

Το καρό μάλλινο

Όχι, δεν κόβεται μόνο σε σχήμα κουβέρτας.Το καρό μάλλινο ύφασμα είναι ένα από τα πιο τολμηρά μεν αλλά πολύ ενδιαφέροντα μοτίβα για κοστούμι. Απαραίτητη προϋπόθεση η κάτι παραπάνω από εξαιρετική ποιότητα του υφάσματος. Συνεργάζεται άψογα με λευκό πουκάμισο και ασορτί μάλλινη γραβάτα, αλλά και με λεπτό πλεκτό, λευκό ή μαύρο. Μάλιστα η εκδοχή ζιβάγκο είναι πολύ καυτή φέτος.

Η βασική στρώση στο layering

Παρόλο που ως ύφασμα έχει έντονο χαρακτήρα λόγω της πλέξης του, το μάλλινο αγαπάει να καλύπτει και να καλύπτεται από ρούχα. Συνδύασέ τό με γιλέκο, το οποίο θα έχεις ταιριάξει χρωματικά είτε με τη γραβάτα είτε με το παλτό-το οποίο επίσης αγκαλιάζει όμορφα το μάλλινα κοστούμι.

Παραδοσιακό αλλά ασυμβίβαστο

Κι όμως, στη νέα του εποχή το μάλλινο κοστούμι και μάλιστα στην πιο έντονη του έκφανση μπορεί να συμπληρωθεί ακόμα και από το πιο καρό σου πουκάμισο.

Μια ανεξάρτητη πλευρά

Όταν το μάλλινο κοστούμι «κόβεται» στα δύο εξακολουθεί να εκπέμπει ένα απίστευτο στυλιστικό φως. Ειδικά όταν το παντελόνι φοριέται μαζί με λευκό t-shirt ή πουκάμισο και με ζακέτα ή το σακάκι με σκούρο τζην. Σε κάθε περίπτωση, μη διαστάσεις να ντύσεις τα πόδια σου με χειμωνιάτικα sneakers.

Και στην κορυφή το tweed

Σε αντίθεση με το ήπιο μάλλινο πενιέ, το tweed είναι πάντα πιο τραχύ και άκαμπτο, αλλά πραγματικά τόσο ενδιαφέρον στην όψη, classy, ποιοτικό και αρκετά vintage που είναι και το ζητούμενο συχνά σε μια εμφάνιση με μάλλινο κοστούμι. Το tweed αποτελεί εθνικό προϊόν των Σκοτσέζων, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και πέραν του ότι προσδίδει χαρακτήρα στο στυλ σου, σε προστατεύει όντως από το κρύο.

 
Top