Ειδικά το καλοκαίρι, η αποτρίχωση στο μπικίνι είναι ένας μπελάς. Κι αυτό γιατί η έκθεση σε κόσμο με μαγιό, σε κάνει να αποτριχώνεις την ευαίσθητη περιοχή σου διαρκώς.

Αν δεν είσαι σε εκείνη την κατηγορία των γυναικών που έχουν κάνει λέηζερ και είσαι ακόμα στο στάδιο της αποτρίχωσης με κερί ή ξυραφάκι, σου έχουμε 6 βήματα που θα σε βοηθήσουν να διατηρείς αποτριχωμένο το μπικίνι σου για περισσότερο καιρό.

1) Προσοχή στο κερί

Δεν είναι όλες οι ευαίσθητες περιοχές ίδιες, επομένως δεν ανταποκρίνονται το ίδιο σε κάθε ποιότητα κεριού. Η σωστή επιλογή κεριού από την αισθητικό σου, μπορεί να βοηθήσει στην αραίωση των τριχών.

2) Χρησιμοποίησε ενυδατικό λάδι αμέσως μετά την αποτρίχωση

Η ενυδάτωση θα βοηθήσει τους ερεθισμούς που προκαλούνται μετά την αποτρίχωση, δημιουργώντας καλύτερη βάση δέρματος για τις τρίχες που θα βγουν στο μέλλον.

3) Μην αποτριχώνεις το μπικίνι σου πολύ συχνά

Η πολύ συχνή αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή μπορεί να οδηγήσει στον αποχρωματισμό του δέρματός σου. Κάνε ένα διάλειμμα, όποτε είναι εφικτό, και ενυδάτωσε καλά την ευαίσθητη περιοχή σου στα μεσοδιαστήματα.

4) Κάνε την αποτρίχωση λίγο πριν τελειώσεις το ντους σου

Ακόμη και η ώρα που θα κάνεις την αποτρίχωση μετράει. Λίγο πριν τελειώσεις το ντους σου, οι τρίχες και το δέρμα σου είναι απολύτως μαλακά, καθιστώντας το ξύρισμα ιδανικό.

5) Προτίμησε ξυραφάκι με μονή λεπίδα

Όσο "παλιομοδίτικο" και αν σου ακούγεται, η μονή λεπίδα σε προστατεύει από τους πολλούς ερεθισμούς του δέρματος.

6) Προσοχή με την έκθεση στον ήλιο

Αν κάνεις λέηζερ, καλό θα είναι να μην εκτίθεσαι στον ήλιο για περίπου δύο εβδομάδες μετά από κάθε συνεδρία. Έτσι, θα αποφύγεις συμπτώματα μελάγχρωσης και αλλεργιών από τον ήλιο.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ LADYLIKE
 
Top