Η λέξη «Klittra» είναι ο νέος, ανεπίσημος όρος που εφηύραν στη Σουηδία για τον γυναικείο αυvαvισμό και είναι συνδυασμός της λέξης κλειτοpίδα και...



γκλίτερ (klitoris+glittra στα σουηδικά), για να δώσει έναν πιο εύθυμο τόνο σε μια έκφραση της σeξουαλικότητάς μας που είναι ταμπού.
Το 2014, η Σουηδική Ένωση για τη Σeξουαλική Διαπαιδαγώγηση (RFSU) ανακοίνωσε πως υπάρχει ανάγκη για περισσότερο ανοιχτό διάλογο σχετικά με τον


γυναικείο αυvαvισμό, γιατί μπορεί να έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για τον αυvαvισμό των ανδρών, αλλά όχι για των γυναικών.
Έτσι, σκέφτηκαν πως αν υπήρχε μια λέξη που να περιγράφει τη συγκεκριμένη πράξη, θα άνοιγαν πιο εύκολα οι συζητήσεις, είπε η εκπρόσωπος του RFSU, Kristina Ljungros.
Κι αν και δεν υπάρχει σε πολλές γλώσσες η λέξη αυτή, επειδή η Σουηδία είναι ένα αληθινά προοδευτικό σκανδιναβικό έθνος, αποφάσισε πως πρέπει να δημιουργήσει μία. Ζήτησαν λοιπόν από τις γυναίκες να μοιραστούν τις ιδέες τους και έλαβαν 1.200 απαντήσεις, με το «klittra» να κερδίζει. Άλλες εναλλακτικές ήταν οι λέξεις «pulla», «runka» και «selfa».
«Προσπαθούμε να βάλουμε τη σeξουαλικότητα στην ατζέντα μας», λέει η Ljungros.


Πηγή: treloi.eu



 
Top