Εγκύκλιο με θέμα "Έλεγχος ασφάλισης οχημάτων" απέστειλε η Υδρόγειος Ασφαλιστική προς όλους τους συνεργάτες της, με αφορμή την εφαρμογή του Επικουρικού Κεφαλαίου που βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Μαΐου 2015 και παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε πρόσωπο να διαπιστώσει την ασφάλιση του οχήματός του, πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας και τον Α.Φ.Μ. του.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων με τους ασφαλισμένους, την πλήρη και ορθή ενημέρωση του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου και την άρση κάθε αβεβαιότητας όσον αφορά την ύπαρξη της ασφάλισης, η Υδρόγειος Ασφαλιστική καλεί τους συνεργάτες της:

1. Να ελέγχουν την ορθή αναγραφή του αριθμού κυκλοφορίας καθόσον τυχόν αναγραμματισμοί ή αναριθμητισμοί θα εμφανίζουν το όχημα ως ανασφάλιστο.

2. Να αναγράφουν σε κάθε πρόταση ασφάλισης ή/και σε κάθε αίτηση ανανέωσης τον Α.Φ.Μ. του ασφαλισμένου και να ελέγχουν την ορθότητα ήδη δηλωθέντος Α.Φ.Μ. καθόσον είναι το δεύτερο κρίσιμο στοιχείο αναζήτησης.

Η Υδρόγειος τονίζει τη σοβαρότητα του θέματος καθώς ο έλεγχος από τα αρμόδια Αστυνομικά όργανα διενεργείται ηλεκτρονικά μέσω του Κέντρου Πληροφοριών και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αναζητήσει τα τυχόν ανασφάλιστα οχήματα μέσω της ίδιας διαδικασίας για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.
nextdeal
 
Top