Μουσικό Αφιέρωμα  στον Γιάννη Κότσιρα μέσα από τις φωνές των μαθητών  των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία»

Τα Eκπαιδευτήρια μας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών τους δραστηριοτήτων, τιμούν τα τελευταία χρόνια προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, ανθρώπους που με το έργο τους βάζουν το δικό τους λιθαράκι στον πολιτισμό της χώρας μας. Φέτος, ο Μουσικός Όμιλος των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία» και το Ωδείο «Νέα Παιδεία» διοργάνωσε συναυλία - αφιέρωμα στον Γιάννη Κότσιρα. Ο Γιάννης Κότσιρας  κατατάσσεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους τραγουδιστές που έχει αναδείξει η χώρα μας, λόγω της αγάπης και της συνέπειάς με την οποία υπηρετεί εδώ και 25 χρόνια το ελληνικό τραγούδι.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία   την Κυριακή 17 Μαΐου, στο κατάμεστο αμφιθέατρο των Εκπαιδευτηρίων στις 20.30. Οι παρευρισκόμενοι έζησαν μια μαγική βραδιά, γεμάτη νότες, κέφι και ζωντάνια. 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε μια σειρά αγαπημένων διαχρονικών τραγουδιών από την πλούσια  δισκογραφία του καλλιτέχνη. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο καθηγητής Μουσικής των Εκπαιδευτηρίων και υπεύθυνος του Ωδείου, κ. Νίκος Παπαναστασίου.
Ο  ίδιος ο καλλιτέχνης ήταν παρών στη συναυλία, την οποία μάλιστα έκλεισε τραγουδώντας μαζί με τα παιδιά δύο αγαπημένα τραγούδια του ρεπερτορίου του.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Δήμου Χαϊδαρίου, εκπαιδευτικοί άλλων σχολείων, γονείς και μαθητές. 
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές –παλιούς και νέους- των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία» και του Ωδείου «Νέα Παιδεία», οι οποίοι εντυπωσίασαν το κοινό με τις δεξιότητες τους στα μουσικά όργανα, με τις φωνητικές τους ικανότητες και την πολύ σωστή απόδοση των τραγουδιών, κάτι που επεσήμανε και ο ίδιος ο τραγουδιστής Γ. Κότσιρας. 






 
Top