Το αγαπάς, μπορείς να το συνοδεύσεις με τα πάντα αλλά να το απολαύσεις και μόνο του! 

Το ελιόψωμο είναι από τα λατρεμένα φαγητά και με την παρακάτω συνταγή μπορείς να το κάνεις εύκολα… και στο σπίτι.

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ ποτήρι νερό χλιαρό
½ κουταλάκια ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
3 κουταλιές λάδι
½ κουταλάκι αλάτι
200 γραμμ. ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες

Διαδικασία

Διαλύουμε τη μαγιά με λίγο από το χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει η δράση της μαγιάς.

Βάζουμε το υπόλοιπο χλιαρό νερό σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Είναι λογικό να κολλάει λίγο στα χέρια μας το ζυμάρι.

Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε περίπου μια ώρα να ανέβει. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 μακρόστενα ταψάκια, που έχουμε αλείψει με λάδι. Μοιράζουμε τις ελιές στα δυο ταψιά και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν οι ελιές στη ζύμη.

Ψήνουμε σε φούρνο, που έχουμε προθερμάνει, στους 220 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει καλό χρώμα το ψωμί.

 
Top