Το τρελό του σχέδιο έκανε πραγματικότητα ένας συνταξιούχος ξυλουργός από τη Γαλλία, ο Μισέλ Ρομπιγιάρ.

Μετά από 6 χρόνια σκληρής και επίμονης δουλειάς, κατάφερε να κατασκευάσει ένα μοναδικό Citroen 2CV εξ ολοκλήρου από ξύλο, το οποίο μπορεί να τρέξει κανονικά στον δρόμο. 


Συνταξιούχος επιπλοποιός έφτιαξε ένα μυθικό ξύλινο Ντεσεβώ, πιστό αντίγραφο του θρυλικού Citroen 2CV, που λειτουργεί κανονικά! - Εικόνα 2Ο Ρομπιγιάρ, που έχει πολλές, ξύλινες μακέτες, άρχισε το εγχείρημα να τις μετατρέψει σε ένα μοντέλο πραγματικού μεγέθους το 2011, ολοκληρώνοντάς το φέτος και βάζοντας στοίχημα το αυτοκίνητο να κυκλοφορήσει στο δρόμο φέτος το καλοκαίρι. Συνταξιούχος επιπλοποιός έφτιαξε ένα μυθικό ξύλινο Ντεσεβώ, πιστό αντίγραφο του θρυλικού Citroen 2CV, που λειτουργεί κανονικά! - Εικόνα 3Για να το κατασκευάσει χρειάστηκε διάφορα είδη ξύλου: Αχλαδιά για τον σκελετό, μηλιά για το καπό, καρυδιά για τα φτερά και το τιμόνι, αγριοκερασιά για τις πόρτες και το πορτ-μπαγκάζ και φτελιά για τον πίνακα των οργάνων. Συνταξιούχος επιπλοποιός έφτιαξε ένα μυθικό ξύλινο Ντεσεβώ, πιστό αντίγραφο του θρυλικού Citroen 2CV, που λειτουργεί κανονικά! - Εικόνα 4Το αυτοκίνητο θα περάσει από τεχνικό έλεγχο σε λίγες εβδομάδες αλλά ο χρυσοχέρης συνταξιούχος δέχεται ήδη προσφορές για να το πουλήσει.
Συνταξιούχος επιπλοποιός έφτιαξε ένα μυθικό ξύλινο Ντεσεβώ, πιστό αντίγραφο του θρυλικού Citroen 2CV, που λειτουργεί κανονικά! - Εικόνα 5

Όπως υποστηρίζει όμως δεν υπάρχει καν θέμα πώλησής του.



«Ήθελα να φτιάξω ένα αντικείμενο που θα μείνει όταν εγώ φύγω. Θα ήθελα αυτό το αυτοκίνητο να εκτεθεί μια μέρα σε γκαλερί», δηλώνει.

Άλλο όνειρό του είναι, το αυτοκίνητό του να είναι μια μέρα στην αφίσα ενός διαφημιστικού σποτ ή μιας ταινίας μεγάλου μήκους. 


Για το αυτοκίνητο, ο ξυλουργός έφτιαξε 15 μακέτες, οι οποίες σήμερα κοσμούν τα ράφια του εργαστηρίου-μουσείου του που βρίσκεται μέσα στους αγρούς του Λος, στην περιοχή της Τουρ, στην κεντροδυτική Γαλλία.



Πηγή
 
Top