3 παραλλαγές για το πιο απολαυστικά βρώμικο ποτό.
Mε άλμη ελιάς, συνήθως μια κουταλιά. Το ποτό μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο όταν η ποιότητα της άλμης είναι καλή. Αλμυρή γεύση και θολή εμφάνιση, ιδανικό αν δεν επιθυμείς την έντονη αλκοολικότητα. Προτίμησέ το με gin.

Αυτές είναι οι βασικές αρχές που πρέπει κάποιος να γνωρίζει πριν καθιερώσει στην κορυφή των αλκοολικών του απολαύσεων το Dirty Martini. Αν ανήκεις ήδη στους μύστες, σου έχουμε μερικούς τρόπους -συγκεκριμένα 3 παραλλαγές- για να κάνεις ακόμη πιο βρώμικο, το βρώμικο των Martinies.

El Five Martini

Αν λατρεύεις πραγματικά τις ελιές, τότε αυτό είναι ένα ποτό-όνειρο για σένα. Η πολυπλοκότητα και η αλατότητα της άλμης δένουν με τον πιο λεπτό χαρακτήρα του gin και το αποτέλεσμα είναι ένα θαυμάσιο Martini.

Υλικά: 2 μεζούρες gin, 1 μεζούρα sherry, 3/4 άλμη, φλούδα λεμονιού, 3 ελιές.

Εκτέλεση: Βάζεις στο σέικερ το gin, το sherry και την άλμη και ανακατεύεις. Διπλοσουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι coupe. Περνάς το χείλος του ποτηριού με τη φλούδα λεμονιού, την οποία χρησιμοποιείς σαν γαρνιτούρα, μαζί με τις ελιές.
Saltwater Martini

Αν πάλι δεν είσαι και ο μεγαλύτερος fan της ελιάς, υπάρχει και αυτή η εναλλακτική που -σχεδόν- μυρίζει θάλασσα.

Υλικά: 2,5 μεζούρες gin, 1/2 μεζούρα sherry, 1 κ.γ. αλατόνερο, 1 φύλλο kombu.

Εκτέλεση: Ρίχνεις το gin, το sherry και το αλατόνερο σε mixing glass, συμπληρώνεις με πάγο και ανακατεύεις για 30-45 δευτερόλεπτα. Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι coupe, γαρνίρεις με το kombu.

> Πώς θα παραγγείλεις και θα πιεις σωστά το Martini
La Sardina

Είτε αγαπάς τις σαρδέλες είτε τις μισείς. Έχε το σοβαρά υπόψιν αυτό πριν δοκιμάσεις το πιο βρώμικο από τα βρώμικα cocktails της λίστας αυτής.

Υλικά: 2 μεζούρες λάδι από κονσέρβα με σαρδέλες αναμειγμένο με gin, 3/4 μεζούρας βερμούτ, 3/4 μεζούρας άλμη, 2 ελιές.

Εκτέλεση: Ανακατεύεις όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές σε ένα mixing glass μαζί με πάγο, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι coupe. Γαρνίρεις με τις ελιές.

Ακολούθησε το pestanea στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.


 
Top