Τα λάθη που κάνεις στην περιποίηση, στη διατροφή, αλλά και στην καθημερινότητά σου και σου προκαλούν συμπτώματα ακμής.

Σπυράκια, κοκκινίλες, ερεθισμοί. Αν το πρόσωπό σου περνάει δεύτερη εφηβεία, η εύκολη λύση είναι πάντα να αρχίσεις να κατηγορείς τα άτιμα γονίδια και τις ορμόνες σου. Γιατί κακά τα ψέματα, το αν θα γεμίσεις με αντιαισθητικά σπυράκια δεν είναι κάτι που μπορείς να προβλέψεις. Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Στην πραγματικότητα, οι φραγμένοι πόροι μπορούν να αποφευχθούν, μιας και πολλές φορές η εμφάνιση της ακμής δεν αποτελεί γενετικό πρόβλημα, αλλά απόρροια κάποιων κακών συνηθειών που έχεις στην περιποίηση, στη διατροφή, αλλά και στην καθημερινότητά σου και πυροδοτούν την έξαρσή της.

Τα λάθη στην περιποίηση

Δεν πλένεις το πρόσωπό σου


Ο κανόνας λέει ότι πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα -πρωί, βράδυ-, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι ρίχνεις απλά άφθονο, χλιαρό νερό χωρίς τη χρήση κάποιου καθαριστικού προϊόντος. Ωστόσο, ειδικά πριν κοιμηθείς, επιβάλλεται να πλένεσαι με ένα ήπιο καθαριστικό σε μορφή αφρού ή τζελ, που θα συνάδει με τον τύπο της επιδερμίδας σου, για να καταπολεμήσεις την λιπαρότητα και να απομακρύνεις τους ρύπους και το σμήγμα που φράσσουν τους πόρους σε μέτωπο, μύτη και πιγούνι.

Δεν καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου
Κοινώς υποτιμάς την απολέπιση και όλα τα καλά που έχει να προσφέρει στο δέρμα σου, προκειμένου να είναι καθαρό, λαμπερό και υγιές. Κάνοντας σίγουρα μία φορά την εβδομάδα απολέπιση -μπορεί να χρειαστείς και δύο ανάλογα με το πόσο λιπαρό ή ξηρό είναι το δέρμα σου- με ένα ειδικό scrub, απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και το περιττό σμίγμα και εξαφανίζεις τα αντιαισθητικά μαύρα στίγματα.

Και μην ξεχνάς το εξής: Πριν κάνεις απολέπιση, πλύνε το πρόσωπό σου με ένα καλό καθαριστικό προσώπου που να είναι συμβατό με την επιδερμίδα σου (κανονική, λιπαρή, ξηρή, ευαίσθητη).

Ξυρίζεσαι εντελώς λάθος

Πρώτον, δεν αποθηκεύεις σωστά το ξυραφάκι αφού το χρησιμοποιήσεις (το ξεπλένεις με νερό, το στεγνώνεις πολύ καλά και τοποθετείς από πάνω το καπάκι του) και αμελείς την αντικατάστασή του (πρέπει να το αλλάζεις μετά από τέσσερις χρήσεις), με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται στις λεπίδες βακτήρια και νεκρά κύτταρα.
 
Top