H θεωρία των χρωμάτων δεν είναι κάτι καινούριο και ακόμα κι αν δεν της δίνεις απολύτως καμία σημασία όταν κάθε πρωί επιλέγεις τι θα φορέσεις, δεν μπορεί να μην ξέρεις ότι κάπου στο βάθος έχει μια βάση. 

Σύμφωνα με αυτή, το κίτρινο για παράδειγμα, είναι ό,τι πρέπει για να εκφράσεις αισθήματα χαράς, ενώ το μπλε είναι η καλύτερη επιλογή αν νιώθεις αγχωμένη. Μια βρετανική εταιρεία ρούχων έκανε έρευνα ρωτώντας 1000 πελάτες της ώστε να καταλήξει στο ιδανικό χρώμα για κάθε περίσταση. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, να τι πρέπει να φορέσεις...

...Σε συνέντευξη για δουλειά ή σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού

Μαύρο



Σύμφωνα με την έρευνα, το μαύρο θεωρείται «σοβαρό» και «αξιόπιστο» από το 48% των γυναικών και το 64% των αντρών. Όταν λοιπόν πρόκειται για μια περίσταση που θέλεις να δείχνεις «κυρία», όπως για παράδειγμα όταν θα συναντήσεις το μεγάλο αφεντικό, διάλεξε κάτι μαύρο.

...Σε ραντεβού με το αγόρι σου

Κόκκινο



Στη συγκεκριμένη έρευνα, το 58% των αντρών δηλώσε ότι είναι το χρώμα που θέλει να βλέπει να φοράει μια γυναίκα. Οι πιθανότητες λοιπόν ο άντρας με τον οποίο έχεις ραντεβού ν' ανήκει σ' αυτούς είναι πολλές...

...Για να ζητήσεις συγνώμη

Λευκό



Αν θέλεις να δείχνεις αθώα, ειλικρινής και καθόλου απειλητική, το άσπρο είναι η ιδανική επιλογή. Το λευκό είναι το τελευταίο χρώμα στη λίστα επιθετικότητας, που σημαίνει ότι κάνει όποιον βρίσκει απέναντί σου να νιώθει πιο ζεστά απέναντί σου.

...Για να φανείς έξυπνη

Σχεδόν ό,τι θέλεις ΕΚΤΟΣ από ροζ



Έχεις συνδυάσει το ροζ με το στερεότυπο της... χαζής ξανθιάς με την τσιχλόφουσκα; Δεν είσαι η μόνη! Στην έρευνα μόλις το 5% των συμμετεχόντων ψήφισε το ροζ σαν ένα χρώμα που... αναδεικνύει την ευφυία. Σε πιο υψηλές θέσεις τερμάτισαν το πορτοκαλί, το κίτρινο, το κόκκινο, το καφέ, το φούξια, το πράσινο, το μπλε και το μαύρο.

 
Top