Υπάρχει το απίστευτο στερεότυπο ότι μέσα σε μία σχέση, επειδή ο άντρας είναι αυτός που φορά και τιμά τα παντελόνια του, πρέπει να αναλάβει όλες τις κινήσεις ρομαντισμού. Το ότι η στερεοτυπική αυτή άποψη, επικρατεί ανά τους αιώνες, δε σημαίνει απαραίτητα πως είναι και σωστή.

Ως γυναίκα, οφείλεις κι εσύ να κάνεις το δικό σου κομμάτι μέσα στη σχέση και να δείχνεις στον σύντροφό σου πόσο τον αγαπάς. Είναι πολύ σημαντικό να τον κάνεις να συνειδητοποιήσει ότι θα έκανες τα πάντα για εκείνον.

Τι θα έλεγες λοιπόν, να ξεκινήσεις από τους 8 τρόπους με τους οποίους μπορείς να γίνεις μία καλύτερη σύντροφος για εκείνον από σήμερα κιόλας;
1. Κάνε του μικρές, ρομαντικές εκπλήξεις

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι εκπλήξεις; Πιάσε τον εξ' απίνης στέλνοντάς του ένα χαριτωμένο μήνυμα, γράφοντας του ένα ερωτικό σημείωμα ή απλά αγοράζοντάς του τα αγαπημένα του γλυκά. Ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, δεν χρειάζεται να είναι καμία μεγάλη και μη αναμενόμενη χειρονομία. Ως γνωστόν οι πράξεις μετρούν περισσότερο από τα λόγια, όσον αφορά την έκφραση της αγάπης. Κι αν έχεις την εντύπωση πως οι άντρες δε δίνουν σημασία σ' αυτές τις λεπτομέρειες, είσαι πολύ γελασμένη.
2. Άφησέ τον να ξετυλίξει τα συναισθήματά του

Σύμφωνα επίσης με τα στερεότυπα των προηγούμενων αιώνων, ο άντρας δεν πρέπει να λυγίζει μπροστά σε μία γυναίκα αλλά να παραμένει σκληρός κι απρόσωπος. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΟΧΙ! Μην τον κάνεις να ντραπεί ποτέ για μια αδύναμη στιγμή του, την οποία μάλιστα εκδήλωσε μπροστά σου, χωρίς να ντραπεί για αυτό. Η λύπη (πάλι καλά), είναι ανθρώπινο συναίσθημα. Κι άνθρωποι δεν είναι μόνο οι γυναίκες...
3. Κάνε πράγματα για εκείνον που σε άλλη περίπτωση δε θα έκανες

Είτε αυτό συνιστά να δείτε μία ταινία μαζί που δεν είναι του γούστου σου, είτε να πάτε σε ένα μέρος που σε φυσιολογικές συνθήκες δε θα επέλεγες. Πάρε ια βαθιά ανάσα και κάνε του το χατίρι για μία και μόνο φορά. Μην σου γίνει και συνήθεια βέβαια, να κάνεις πράγματα που δε σε ευχαριστούν. Αρκεί που μια φορά στο τόσο κάνεις κάτι για εκείνον που δεν θα περίμενε και του αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον σου.
4. Αγόρασε εισιτήρια για την αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα ή μουσικό συγκρότημα

Πιο συγκεκριμένα, αν ψάχνεσαι για πρωτότυπη ιδέα για έκλπηξη, μην το κουράζεις πολύ. Εδώ είσαι! Εγγυημένο αποτέλεσμα, σχετικά χαμηλό κόστος (να τα λέμε κι αυτά) κι εδώ που τα λέμε, δε θα περάσεις τόσο χάλια κι εσύ. Άλλωστε, ωραία εικόνα οι ποδοσφαιριστές...
5. Ενθάρρυνέ τον να βγαίνει με τους φίλους του

Μην γίνεις η γκόμενα που ζηλεύει και την σκιά της και θέλει να τον έχει δίπλα της 24/7. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό κι όταν το καταλάβει, θα το πληρώσεις με τον χειρότερο τρόπο. Δίνε του το οκ να βγαίνει με τους φίλους του όποια στιγμή θέλει. Plus, θα φανείς πιο κουλ και συμπαθής στην παρέα του, με αποτέλεσμα να τους έχεις όλους στο πλευρό σου, όταν κάτι τέτοιο χρειαστεί.
6. Μη δημιουργείς δράματα από το πουθενά

Να είσαι πάντα ειλικρινής μαζί του για το τι σε πειράζει ή σε κάνει να θυμώνεις από την συμπεριφορά και τις πράξεις του. Αν απλά του φωνάζεις χωρίς λόγο και δεν έχει ιδέα για το τι σε ενόχλησε, έχει χαθεί το νόημα της σχέσης. Αντί να του στείλεις «οκ» όταν θυμώνεις, πάρε τον τηλέφωνο και πες του ό,τι έχεις να του πεις προσπαθώντας να βρεθεί λύση στην όποια διαφωνία, ούτως ώστε να μη μένουν υπόλοιπα να τραβιούνται στον χρόνο.
7. Φτιάξε του την διάθεση όταν έχει τις μαύρες του

Ακόμη κι αν δεν θέλει να παραδεχτεί ότι κάτι τον απασχολεί, άπαξ και διαισθανθείς ότι δεν είναι καλά, κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου να του φτιάξεις την διάθεση. Κάνε τις τσαχπινιές σου ώστε να γελάσει και να αισθανθεί καλύτερα. Άλλωστε, οι άντρες είναι κατ' εξοχήν εκείνοι που έχουν ανάγκη από φροντίδα και περιποίηση (και προδέρμ μερικές φορές).
8. Μην τον θεωρήσεις ΠΟΤΕ δεδομένο

Πάντα να εκτιμάς αυτά που κάνει για σένα. Μην είσαι εγωίστρια μέσα στη σχέση σου. Κάνε τον να νιώσει τόσο όμορφα όσο σε κάνει κι εκείνος. Όσο περισσότερο του εκφράζεις τον πόθο σου για αυτόν, τόσο περισσότερο θα προσπαθεί να βάζει τα δυνατά του για την σχέση σας. Και στην τελική, έχοντας δίπλα σου έναν άντρα μ' αυτοπεποίθηση, μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσεις...

Πηγή: neopolis.gr
 
Top