Τα ταλαιπωρημένα jeans πάνε και έρχονται στην μόδα τόσο συχνά που πιθανότατα έχεις ακόμα το προηγούμενο σκισμένο jean σου. Βέβαια μπορεί να μην σου κάνει, οπότε πρέπει να πας για ψώνια. 

Φέτος το καλοκαίρι ΠΡΕΠΕΙ να έχεις τουλάχιστον ένα στην ντουλάπα σου. Υπάρχουν όμως δύο βασικά προβλήματα όταν θες να αγοράσεις jeans με σκισίματα.

Πρώτον δεν έχεις τον έλεγχο σε σχέση με το που βρίσκεται το σκίσιμο. Βρίσκεις το ιδανικό χρώμα και την εφαρμογή αλλά έχει τεράστιες τρύπες ενώ εσύ ψάχνεις απλά λίγο «φάγωμα» στα γόνατα. Ή το αντίθετο. Το θέμα είναι πως μόνο εσύ ξέρεις τι ακριβώς χρειάζεσαι.



Από την άλλη λυπάσαι τόσο πολύ να δώσεις τα –πολύτιμα- λεφτά σου σε κάτι που μοιάζει παλιό, ταλαιπωρημένο και έτοιμο να διαλυθεί. Το πολυπόθητο look συνήθως τιμολογείται ακριβά. Και σε εκνευρίζει ειδικά όταν ξέρεις ότι, αφού το φορέσεις μερικές φορές, τα σκισίματα θα ανοίξουν…

Οπότε η μόνη λύση είναι να το φτιάξεις μόνη σου. Πέντε εύκολα βήματα είναι οπότε μην βαριέσαι.

1.Διάλεξε το

Έχεις δύο επιλογές. Ή να διαλέξεις ένα από τα jeans που έχεις αλλά δεν φοράς τόσο συχνά (οπότε θα του δώσεις νέα ζωή). Ή να αγοράσεις ένα καινούργιο αλλά φτηνό (οπότε δεν θα κλάψεις τα λεφτά σου).



2.Συγκέντρωσε τα εργαλεία σου

Για να μοιάζουν «φυσικά» σκισμένα πρέπει να τα «ταλαιπωρήσεις» με ένα γυαλόχαρτο πριν βάλεις ψαλίδι. Θα χρειαστείς κιμωλία για το σημάδεμα. Γυαλόχαρτο ή σιδερένια λίμα για το «φάγωμα» και ένα κοφτερό μικρό ψαλίδι για τα κοψίματα. Επίσης θα χρειαστείς ένα κομμάτι γερό χαρτόνι ή μικρό ξύλο για να το βάλεις στο εσωτερικό του jean, όσο κάνεις την δουλειά. Εκτός και αν θες να «πειράξεις» και το πίσω μέρος του παντελονιού.



3.Βάλε σημάδια

Φόρα το jean και με την κιμωλία σημάδεψε τα σημεία που θες να πειράξεις. Βάλε καρφίτσες ή χάρακα. Ότι χρειάζεται για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως πρόσεξε να το κάνεις όσο είσαι όρθια.



4.Τρίψε, τρίψε, τρίψε

Ωραία, τώρα μπορείς να το βγάλεις και να το απλώσεις σε μια επίπεδη επιφάνεια. Βάλε το χαρτόνι όπως είπαμε και ξεκίνα να τρίβεις το σημείο με την λίμα ή το γυαλόχαρτο, μέχρι να αρχίσει να φαίνεται η διαφορά στην υφή και το πάχος του υφάσματος.



5.Τράβα και κόψε

Τώρα μπορείς να κάνεις στα σκισίματα. Με προσοχή! Αν θες τρύπες μπορείς να κόψεις το ύφασμα απευθείας. Αν θες κάτι πιο διακριτικό πάρε το ψαλίδι και άρχισε να ξύνεις το ύφασμα οριζόντια. Τράβα μια – δύο κλωστές και είσαι έτοιμη!


 
Top