Μιλάει στο Seleo
Ο 16χρονος Αλέξανδρος Σαγκούρης συγκίνησε με την ερμηνεία του τους κριτές του X-Factor αλλά και πολλούς τηλεθεατές που έγραψαν τα καλύτερα για αυτόν. Πρόκειται για ένα «τσιγγανάκι», όπως είπε, που ασχολείται με την μουσική, την ρομποτική, ενώ πρόσφατα μίλησε και στην Βουλή! Μιλώντας στο Seleo αποκαλύπτει πως ένιωσε, όταν είδε τον Γιώργο Μαζωνάκη να συγκινείται.

 Όλο το διαδίκτυο μιλάει για το 16χρονο από τον Δενδροπόταμο που εξαιτίας του οι κριτές του X-Factor δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα δάκρυα τους. Την ώρα που τραγουδούσε, όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν με το στόμα ανοιχτό και μάζευαν τα δάκρυα τους από τα μάτια. Το ίδιο και ο Γιώργος Μαζωνάκης, που στο τέλος, δεν άντεξε και τον φώναξε να τον αγκαλιάσει.

Ο Αλέξανδρος Σαγκούρης, χωρίς καμιά αναστολή, είπε με περηφάνια στους κριτές ότι ζει στον Δενδροπόταμο και είναι «τσιγγανάκι». Μεγάλωσε σε μια γειτονιά, που θεωρείται «γκέτο» και είναι στο περιθώριο της πόλης άλλα και της χώρας. Πολλοί στην οικογένεια του, ασχολούνται με την μουσική και είναι αυτοδίδακτοι. Η ερμηνεία του αλλά και η ωριμότητα του εντυπωσίασε το κοινό και τους κριτές, τόσο πολύ που στα social media γράφουν ήδη πως αυτός θα είναι ο νικητής...

Ο ίδιος απαντάει στο Seleo, με απίστευτη - για την ηλικία του- εγκράτεια. «Νιώθω όμορφα, αλλά είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε οτιδήποτε. Όπου φτάσουμε... Ακόμα που φτάσαμε και εδώ, καλά είναι…» δηλώνει στο Seleo o 16χρονος και μας ενημέρωσε πως ακόμα, δεν πρόλαβε να δει την εκπομπή, αλλά ούτε έχει δει τα χιλιάδες σχόλια που γράφουν για αυτόν στο διαδίκτυο.


Όταν ανακοίνωσε στους κριτές το τραγούδι που θα πει, έμειναν έκπληκτοι, δηλώντας την περιέργεια τους για τον τρόπο που θα το ερμηνεύσει. «Με αυτόν τον τρόπο ερμηνείας, το συγκεκριμένο τραγούδι, το άκουσα από τον Πέτρο Κουλούμη σε ένα live στον Μύλο Θεσσαλονίκη. Μου άρεσε πολύ έτσι όπως το άκουσα». 
Φωτογραφία του Σαγκούρης Αλέξανδρος.
Δεν ένιωθε σίγουρος ότι θα περάσει, αλλά τα δάκρυα του Γιώργου Μαζωνάκη, τον έκαναν να νιώσει πως θα περάσει. «Όταν είδα να δακρύζει ο Γιώργος Μαζωνάκης, εκεί είπα «εντάξει, τους έπεισα. Μου φέρθηκαν όλοι με πολύ ωραίο τρόπο».
Η μεγάλη συγκίνηση του πάτερ Αθηναγόρα 
Φωτογραφία της Dido Dada.
Ο πάτερ ΑΘηναγόρας, είναι γνωστός για το έργο που προσφέρει στον Δενδροπόταμο και σε παιδιά που έχουν ανάγκες, μέσω του «Φάρου του Κόσμου». Ο ίδιος έχει προσπαθήσει να δώσει πολλά εφόδια σε παιδιά της γειτονιάς του Δενδροποτάμου και να τα εξελίξει. Ένα από αυτά είναι και ο Αλέξανδρος, που ασχολείται με την ρομποτική και μας έχει συμμετάσχει σε παγκόσμιους διαγωνισμούς στην Αμερική. 
Φωτογραφία του Athenagoras Loukataris.
Στην πρώτο επεισόδιο του X-factor, είδαμε τον πάτερ Αθηναγόρα να είναι δίπλα στον 16χρονο και να μην μπορεί να κρατήσει την μεγάλη του συγκίνηση. «Ο καθένας συγκινήθηκε για άλλο λόγο, οι περισσότεροι για τον ίδιο αλλά εγώ για κάτι διαφορετικό. Εγώ βλέπω ότι ο Αλέξανδρος μαζί με τα άλλα παιδιά από την γειτονία, σηκώνουν ένα πολύ βαρύ «φορτίο». Το «φορτίο» αυτό είναι να ανεβάσουν ψηλά όλη την γειτονιά και να αλλάξουν την ιστορία του τόπου τους. Πριν 12 χρόνια που το ξεκινήσαμε αυτό, όλοι μου έλεγαν μην περιμένεις και πολλά. Όταν βλέπεις, λοιπόν, από τα πρώτα χρόνια να βλέπουμε μεγάλες αλλαγές... δεν μπορείς να μην συγκινηθείς!» δηλώνει στο Seleo ο πάτερ Αθηναγόρας.
Φωτογραφία της Dido Dada.
«Ο Αλέξανδρος είχε ένα πολύ καλό οικογενειακό υπόβαθρο. Έχει δυο πολύ καλούς γονείς και τον στηρίζουν πάρα πολύ. Ήρθαμε και εμείς κοντά του και του παρέχουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε. Εκείνος το εκμεταλλεύτηκε – με την καλή έννοια- όσο καλύτερα μπορούσε. Ξέρει να στέκεται και να μιλάει, έχει πολύ καλό χαρακτήρα. Ήταν ο πρώτος που έσπασε τα τείχη εδώ πέρα και πήγε σε κάποιο ειδικό σχολείο, όπως είναι αυτό το μουσικό σχολείο της Πυλαίας. Ο Αλέξανδρος έχει ωριμότητα, δεν θα καβαλήσει το καλάμι. Ξέρει να μετράει τα λόγια, την συμπεριφορά του και τις σκέψεις του» αναφέρει στο Seleo ο πάτερ Αθηναγόρας για τον 16χρονο.
Η ομιλία του 16χρονου στην Βουλή των Ελλήνων
Την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά, στην Βουλή των Ελλήνων βρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι των Ρομά. Ανάμεσα τους και ο 16χρονος Αλέξανδρος με ακόμα ένα νέο από τον Δενδροπόταμο.
Φωτογραφία της Χρυσάνθη Κωστάρα. 
«Είμαι υπερήφανος γιατί τα παιδιά μας έδωσαν μια τελείως διαφορετική οπτική. Τους είπαν ότι είναι και αυτοί Έλληνες πολίτες και ότι δεν ζητούν να τους χαριστεί τίποτα, μπορούμε να τα κατακτήσουμε όλοι μόνοι μας και μπορούμε να διαγωνιστούμε και με τα υπόλοιπα παιδιά της χώρας, ακόμα και να τα ξεπεράσουμε» αναφέρει ο πάτερ Αθηναγόρας και τονίζει ότι «Τα παιδιά είπαν το αντίθετο απ' ότι είπαν οι υπόλοιποι. Είπαν πως ''δεν θέλουμε να μας χαριστεί τίποτα, δεν θέλουμε να είμαστε ευαίσθητη κοινωνική ομάδα αλλά θέλουμε να είμαστε ισάξιοι και ισότιμοι πολίτες, έχουμε την δυνατότητα να καταφέρουμε ο,τι και τα υπόλοιπα παιδιά''.
Ο πάτερ Αθηναγόρας, τόνισε στο Seleo, πως δεν θα απλά σε κάθε φάση του X-Factor δίπλα στον Αλέξανδρο, αλλά θα τον στηρίζει σε όλη του την ζωή! 
πηγη seleo.gr
 
Top