Ο Ντάστιν Χόφμαν, που παίζει στην τελευταία ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Νόαμ Μπόμπακ «The Meyerowitz Stories (New and Selected)» αποκάλυψε πόσο απαιτητικός είναι ο σκηνοθέτης στην απόδοση του σεναρίου.
«Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας ήταν η δεύτερη φορά στα 50 χρόνια της σταδιοδρομίας μου που ο σκηνοθέτης ήθελε να λέω όλες τις λέξεις που υπήρχαν στην κάθε σελίδα», δήλωσε ο 79χρονος ηθοποιός σε εκδήλωση στο περιθώριο του Φεστιβάλ Τριμπέκα, προσθέτοντας ότι «η πρώτη φορά που μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο ήταν στην ταινία "Ο Πρωτάρης"».
Αλλά αυτό δεν ήταν η μοναδική ομοιότητα του Πρωτάρη, που σκηνοθέτησε ο Μάικ Νίκολς, και της ταινίας «The Meyerowitz Stories (New and Selected)», εξήγησε ο Χόφμαν.
«Ο υπεύθυνος σεναρίου του Πρωτάρη είχε έρθει μετά από μία λήψη και μου είπε: αυτό δεν είναι μία παράγραφος, είναι τρεις τελείες. Το ίδιο έκανε και ο υπεύθυνος σεναρίου τώρα», αστειεύτηκε.
Παρότι ο Μπόμπακ προσέλαβε τη Σάσα Βιτέλι, για να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» γι' αυτόν, ο Χόφμαν ήξερε πάντα προς τα πού να κατευθύνει την οργή του και φυσικά αυτή δεν ήταν η Βιτέλι, αφού όλα ξεκινούσαν από τις απαιτήσεις του 47χρονου σεναριογράφου και σκηνοθέτη.
Η ταινία «The Meyerowitz Stories (New and Selected)» θα προβληθεί για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Top