Είτε δουλεύεις πολλές ώρες, είτε είσαι full time μαμά και δεν έχεις καθόλου χρόνο να αφιερώσεις στη γυμναστική και επομένως στο σώμα σου, δες τι μπορείς να κάνεις για να αισθάνεσαι καλύτερα.





Να είσαι ειλικρινής με τους στόχους σου



Αν αποφάσισες να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι με σκοπό να χάσεις βάρος, σίγουρα θα πρέπει να κάνεις μία λίγο πιο σκληρή προπόνηση από μία γυναίκα που απλά θέλει να διατηρήσει το βάρος της. Αν, λοιπόν, θέλεις να χάσεις βάρος θα πρέπει να γυμνάζεσαι 6 φορές την εβδομάδα για περίπου 50-60 λεπτά τη φορά. Αν από την άλλη μεριά είσαι πολύ απασχολημένη και το μόνο που θέλεις είναι να διατηρήσεις το βάρος σου μπορείς απλά να κάνεις γυμναστική για περίπου 150 λεπτά την εβδομάδα.



Κάνε σωστό προγραμματισμό



Ακόμα και αν έχεις τις καλύτερες προθέσεις, είναι πολύ εύκολο να μην πας στο γυμναστήριο όντας απασχολημένη με άλλες δραστηριότητες. Και ξαφνικά έρχεται το πρωί της Παρασκευής και συνειδητοποιείς ότι δεν γυμνάστηκες καθόλου όλη την εβδομάδα. Συμπεριφέρσου στη γυμναστική σου όπως θα έκανες με οποιοδήποτε σημαντικό meeting. Υπήρχε περίπτωση να ξεχάσεις ή να μην πας σε ένα meeting; Γιατί, λοιπόν, να μην πας στο γυμναστήριο; Γράψε στο ημερολόγιό σου τις ημέρες και τις ώρες που θέλεις να πας γυμναστήριο και μην χάσεις ούτε μία προπόνηση.



Κάν’το ομαδική δουλειά



Αν ανησυχείς ότι χάνεσαι με φίλους σου λόγω της πολύς δουλειάς μπορείς απλά να τους προτείνεις να κάνετε μαζί γυμναστική. Έτσι, και εσύ θα έχεις παρέα όταν γυμνάζεσαι (και επομένως δε θα βαριέσαι) και θα βλέπεις και τις φίλες σου.



Να είσαι ρεαλίστρια



Μην το ρίχνεις για δύο μέρες στη γυμναστική και το παρακάνεις προπονώντας το σώμα σου δύο φορές την ημέρα. Δίνοντάς τα όλα στην αρχή το μόνο που θα καταφέρεις είναι να επιστρέψεις στις παλιές σου συνήθειες πολύ πιο γρήγορα. Γυμνάσου κανονικά και ανέβαινε σιγά σιγά επίπεδα.



Μία μικρής διάρκειας γυμναστική είναι επίσης πολύ σημαντική



Θα υπάρξουν μέρες που δε θα μπορείς να πας στο γυμναστήριο. Να ξέρεις πως μία μικρής διάρκειας γυμναστική είναι πολύ καλύτερη από το να μην κάνεις τίποτα. Ακόμα και αν έχεις μόνο 10-20 λεπτά στη διάθεσή σου, γυμνάσου. Κάνε λίγο σκοινάκι, μερικούς κοιλιακούς, πους απς και καθίσματα και θα νιώσεις πολύ καλύτερα.




 
Top