της Αγιαννίδου Αθηνάς από το halkidikifocus.gr



Αυτή δεν είναι πίτα, είναι αριστούργημα!



Αν την φτιάξετε μια φορά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τη ξαναφτιάξετε!









Υλικά:

800 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1 κρέμα γάλακτος 180 ml

200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

100 γρ. γκούντα τριμμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. μπέικον σε κύβους

1 ζωμός κοτόπουλου αλάτι πιπέρι κάρυ σκόνη σκόρδου μπαχάρι

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 φύλλο σφολιάτας

1 αβγό









Εκτέλεση:



-Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε το μπέικον με το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρώμα το μπέικον, προσθέτουμε τα μανιτάρια.



Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια και έπειτα ρίχνουμε τον ζωμό κότας, τα μπαχαρικά μας, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να κοχλάσει.



-Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και το αβγό. Ανακατεύουμε καλά για να μην ψηθεί το αβγό μας.



-Σε μια ταρτιέρα, τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας και υψώνουμε τοιχώματα, αφού λαδώσουμε το σκεύος μας. Προσθέτουμε την γέμιση και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.



Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο



Κόστος: 8,50 ευρώ



Μερίδες: 8







Κόβουμε την πίτα μας μόλις κρυώσει ελαφρώς.



Αντί για μπέικον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωριάτικο λουκάνικο, όμως έτσι θα είναι πιο βαριά.



Πηγή: halkidikifocus.gr

 
Top