Τα τελευταία χρόνια το πρότυπο του juicy κορμιού έχει για τα καλά την τιμητική του. Πολλές είναι οι χολιγουντιανές stars που επιλέγουν να προβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο τις καμπύλες του σώματός τους, με τα χυμώδη κορμιά να έχουν έρθει ξανά στη μόδα.


Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι Jennifer Lopez, Shakira, Beyonce και οι Kardashian – Jenner έχουν απενοχοποιήσει το πρότυπο των περασμένων δεκαετιών κατά τις οποίες οι γυναίκες εμφανίζονταν σαφώς πιο ζουμερές;


Παρά τις μόδες που έρχονται και φεύγουν, όμως, η αλήθεια είναι ότι οι καμπύλες ανέκαθεν βρίσκονταν υψηλότερα στη λίστα των ανδρικών προτιμήσεων.

Το στήθος, η περιφέρεια και οι γλουτοί αποτελούν τα πρώτα σημεία του γυναικείου κορμιού στα οποία εστιάζουν τα αρσενικά, με την επιστήμη να έρχεται να δώσει μια άκρως διαφωτιστική απάντηση όσον αφορά στους λόγους για τους οποίους οι άνδρες έχουν αδυναμία στις καμπύλες.

Τι ισχύει τελικά; Βάσει ερευνών, τα αρσενικά συσχετίζουν τη μεγάλη περιφέρεια μέσης και γοφών με τη γονιμότητα.

Έτσι, έλκονται περισσότερο από τα θηλυκά με πλούσιες καμπύλες, θεωρώντας τα –ασυνείδητα- ιδανικά για τη δημιουργία οικογένειας.

Κυρίως δε, μοιάζουν να υπολογίζουν σχεδόν με την πρώτη ματιά την αναλογία μέσης – γοφών η οποία από την ανδρική σκοπιά ιδανικά έχει ως εξής: H περιφέρεια της μέσης θα πρέπει να φτάνει στο 70% της περιφέρειας των γοφών!

Η συγκεκριμένη αναλογία αποτελεί σοβαρή ένδειξη όσον αφορά στα επίπεδα των οιστρογόνων μιας γυναίκας, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να προδώσει και αρκετά προβλήματα υγείας όπως είναι η παχυσαρκία, ο διαβήτης και ο καρκίνος των ωοθηκών.

Να λοιπόν, που η προτίμηση στις γυναίκες καμπύλες δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το γούστο του καθενός μα με ασυνείδητη επιλογή που σχετίζεται με την επιθυμία – ανάγκη αναπαραγωγής του είδους.


πηγή
 
Top