Είτε παίρνεις τους δρόμους, είτε σου αρέσουν οι στατικές πορείες πάνω στο διάδρομο, μάθε πώς να κάνεις τα χιλιόμετρά σου πολύ πιο αποτελεσματικά.


Ο Rocky Balboa, εκτός από τις ομοβροντίες γροθιών που έδινε και έτρωγε στα ρινγκ, έμεινε στο μυαλό όλων μας και μέσα από την θρυλική σκηνή που προπονείται στο τρέξιμο, χαράματα, στους δρόμους της Φιλαδέλφεια -με μουσικό χαλί το μυθικό Gonna Fly Now, του Bill Conti.


Στάση αυχένα και κεφαλιού

Πάντα κοιτάς ευθεία εμπρός, με τον αυχένα καλά στηριγμένο με τάση προς τα πάνω, σαν να είχες ένα αόρατο σκοινί που τραβά ήπια το κεφάλι σου προς τον ουρανό. Γέρνοντας τον αυχένα προς τα κάτω, εμποδίζεις την ανώτερη αναπνευστική οδό -τον λάρυγγα- να εισπνέει επαρκές οξυγόνο.

Αναπνοή

Αν δεν αναπνέεις σωστά, θα επηρεάσεις αρνητικά την ικανότητα του σώματός σου να καίει γλυκογόνο και λίπος. Οι κατώτερες αναπνευστικές οδοί (τραχεία, διάφραγμα και βρόγχοι) πρέπει να είναι ανοιχτοί ώστε να εισρέουν τόνοι φρέσκου οξυγόνου στο αίμα, δημιουργώντας διαρκώς νέα αποθέματα αντοχής. Και αυτό θα συμβεί μόνο αν έχεις το στέρνο σου ανοιχτό ενώ τρέχεις.

 
Top