Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθείς για να αποκτήσεις καλύτερο στυλ μέσα στη νέα χρονιά.

Ιανουάριος λοιπόν και ο μήνας των αλλαγών και των νέων στόχων – υποσχέσεων είναι εδώ για να σου υπενθυμίσει ότι η προσπάθεια να εξελίξεις τον εαυτό σου -σε όλα τα επίπεδα- δεν τελειώνει ποτέ. Πόσω μάλλον όταν αυτή αφορά την εξωτερική σου εμφάνιση και την αναβάθμιση της εικόνας που βγάζεις προς τα έξω.

Στο παρόν άρθρο λοιπόν, θα ασχοληθούμε με τα style resolutions του 2019 για να αποκτήσεις καλύτερο στυλ από την κορυφή μέχρι τα νύχια και να αλλάξεις σελίδα τόσο στην ένδυση όσο και στην περιποίησή σου, ακολουθώντας πάντα τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν στον κόσμο της αντρικής μόδας και του grooming μέσα στους δώδεκα μήνες του ελπιδοφόρου νέου έτους.

Δώσε ψήφο εμπιστοσύνης σε κλασικά κομμάτια


Ένα λευκό T-shirt, ένα oxford πουκάμισο, ένα μάλλινο κοστούμι. Διαχρονικές αξίες που έχουν τη δύναμη να χτίσουν το προσώπικό σου στυλ πολύ πιο ουσιαστικά από τα εκάστοτε fashion trends που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Το ζητούμενο πάντα είναι με τις ενδυματολογικές σου επιλογές να καταφέρεις να πετύχεις ένα ιδιαίτερο σύνολο. Όχι δηλαδή, κατά ανάγκη να ξεχωρίζεις μέσα στο πλήθος, αλλά αυτά που φοράς να σου πηγαίνουν και να αντικατοπτρίζουν πιστά την προσωπικότητά σου, αυτό που πραγματικά είσαι.


Πες «ναι» σε πιο χαλαρές γραμμές


Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, οι σχεδιαστές αφήνουν και πάλι στην άκρη τους ροκ αστέρες και το ρίχνουν στο skate. Τουλάχιστον, όσον αφορά στη γραμμή των παντελονιών. Ξέχνα λοιπόν τα παντελόνια που εφαρμόζουν στα πόδια, όπως τα skinny jeans και άφησε το δέρμα σου να αναπνεύσει.

Επένδυσε στα πιο μπόλικα, loose παντελόνια, που προσφέρουν άνεση, αλλά και στυλ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν φυσικά τα baggy. Δες εδώ πώς θα τα «τιμήσεις» χωρίς να ρισκάρεις στο ελάχιστο την καλή σου εικόνα.

Κάνε upgrade στον καρπό σου


Το πιο διαχρονικό από όλα τα κοσμήματα είναι αναμφίβολα το ρολόι. Κι αν κάποτε ήταν απλά αδύνατο να βρεις ένα ποιοτικό και συνάμα οικονομικό ρολόι, που να αντέχει η τσέπη σου να το αγοράσει, σήμερα τα δεδομένα ευτυχώς έχουν αλλάξει. Σύμφωνα μάλιστα με τον Terry Markham, υπεύθυνο αγορών στο WatchShop.com: «Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει μια στροφή στον κόσμο της ωρολογοποιίας στη μινιμαλιστική αισθητική και στις πιο προσιτές -από οικονομικής άποψης- δημιουργίες».



Επένδυσε στην ποιότητα, όχι στην ποσότητα



Καλύτερα να επενδύσεις σε ένα ρούχο, αξεσουάρ ή υπόδημα που να ξέρεις ότι είναι καλό και ότι θα αντέξει στο χρόνο, παρά να ξοδεύεις τα χρήματά σου για να αγοράζεις πολλά και διαφορετικά κομμάτια, αμφιβόλου ποιότητας, τα οποία το πιθανότερο είναι ότι δεν θα φοριούνται του χρόνου, είτε γιατί θα έχουν χάσει την αίγλη τους είτε γιατί θα έχουν φύγει από τη μόδα.






Βρες τον κουρέα που σου «κάνει»


Είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα σε σένα και το ανήσυχο τριχωτό της κεφαλής σου. Κι όσο αστείο κι αν ακούγεται, κατά βάθος δεν είναι. Δεν χρειάζεται άλλωστε πολύ σκέψη για να καταλάβεις ότι ένα λάθος κούρεμα μπορεί να αφαιρέσει αυτομάτως πόντους από την εμφάνισή σου και να σου χαλάσει τη διάθεση. Μαζί με τον ράφτη -θα στα πούμε γι' αυτόν στην επόμενη σελίδα- και καναδυό ακόμα, ο κουρέας είναι ο «επαγγελματίας φίλος» με τον οποίο κάθε αρσενικό που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να επιδιώξει να «χτίσει» σχέσεις ζωής. Γιατί αν αποδειχθεί καλός, δύσκολα θα τον αλλάζεις. Αν πάλι δεν το 'χει με τα ψαλίδια του, θα μετανιώσεις για την εμπιστοσύνη που του έδειξες.


Διακόσμησε το ντύσιμό σου

Κοινώς, εμπιστεύσου τα αξεσουάρ. Αποτελούν το αλατοπίπερο του στυλ και γι' αυτό πρέπει να γνωρίζεις ποιες είναι οι σωστές δόσεις, ώστε το αποτέλεσμα να ενισχύει και να μην «καίει» την εικόνα σου. Πρόσεξε λοιπόν πρώτον, να μην φοράς πολλά αξεσουάρ -μάθε εδώ πώς να φοράς σωστά ό,τι δεν είναι ρούχο- και δεύτερον, να συνδυάζεις όμορφα τα χρώματα και τις υφές ανάμεσα στα αξεσουάρ και τα ρούχα σου.

Και να θυμάσαι το εξής: το less is more δεν ισχύει οπουδήποτε περισσότερο, απ' ό,τι στη σχέση που οφείλει να διατηρεί ο άντρας με τα αξεσουάρ του. Να κολλάς σε ένα, άντε δυο κάθε φορά -το ένα πρέπει να είναι απαραιτήτως ρολόι- κι όταν τα βαρεθείς αποχωρίσου τα και δοκίμασε κάτι άλλο.

> Επτά αντρικά αξεσουάρ που θα είναι πάντα στη μόδα
Μην αμελείς την περιποίηση προσώπου και σώματος

Όσο κι αν την αμελείς, όσο κι αν την υποτιμάς -«αυτά είναι γυναικεία πράγματα», μουρμουρίζεις- η καθημερινή φροντίδα περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματός σου είναι το Α και το Ω μιας προσεγμένης και άξιας θαυμασμού εμφάνισης. Φρόντισε λοιπόν να διατηρείς καθαρό και ενυδατωμένο το δέρμα σου, κάνοντας απολέπιση μία φορά την εβδομάδα με ένα ειδικό προϊόν και χρησιμοποιώντας καθημερινά κρέμα προσώπου που να συνάδει με τον τύπο επιδερμίδας σου.

Όσον αφορά στο σώμα σου τώρα, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να κάνεις ντους με χλιαρό νερό -όχι με ζεστό γιατί κινδυνεύεις να προκαλέσεις αφυδάτωση και ερυθρότητα-, αλλά και να επιλέξεις ένα αφρόλουτρο που να ταιριάζει στα γούστα σου, να είναι ενυδατικό (να μην νιώθεις δηλαδή μετά το δέρμα σου να τραβάει) και να σου προσφέρει αίσθηση δροσιάς και καθαριότητας.

> Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το χειμώνα
Φρόντισε τα παπούτσια σου...

Το πουκάμισό σου φροντίζεις να είναι πάντα καλοσιδερωμένο, πριν το φορέσεις. Γιατί λοιπόν δεν δείχνεις τον ίδιο σεβασμό και στα παπούτσια σου και δη σε εκείνα τα all time classic δερμάτινα που συνηθίζεις να φοράς στη δουλειά σου, αν αυτή φυσικά περιλαμβάνει γραφείο. Την επόμενη φορά, πρόσεξε να είναι καλογυαλισμένα. Εκτός του ότι θα δείχνεις απαράδεκτος αν δεν τα γυαλίζεις, θα καταστρέψεις και το δέρμα τους.

> Πέντε λάθη που καταστρέφουν τα sneakers σου χωρίς να το καταλάβεις
... Αλλά και το κουστούμι σου

Ένα καλό κοστούμι αποτελεί επένδυση. Είναι η πανοπλία που θα σε βοηθήσει να κερδίσεις κάθε ζόρικη μάχη και το ρούχο εκείνο που θα σε κάνει να δείχνεις πιο γοητευτικός και ώριμος. Επιπλέον, είναι ένα κομμάτι διαχρονικό, που αν του φερθείς σωστά, θα σε συντροφεύει για πάντα.

> Πώς να συμπεριφερθείς στο κοστούμι σου όταν δεν το φοράς
Πήγαινε τα ρούχα σου στον ράφτη

Κακώς νομίζεις ότι ο ράφτης θα σου χρησιμέψει στην περίπτωση που θες να ράψεις ή να φέρεις στα μέτρα σου το κοστούμι που αγόρασες. Οφείλεις να χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες του σχεδόν για όλα τα ρούχα που δεν ταιριάζουν γάντι στο σώμα σου, μιας και η λεπτομέρεια είναι που κάνει πάντα τη διαφορά. Από εκείνο το τζην που ο καβάλος του φλερτάρει να αγγίξει τα γόνατά σου, μέχρι το πουκάμισο που δεν εφαρμόζει σωστά στον κορμό σου. ράφτης πρέπει να γίνει ο δεύτερος καλύτερος σου φίλος.

> Πώς θα επιλέξεις τον σωστό ράφτη
Βάλε χρώμα στη ζωή σου

Με την γκαρνταρόμπα των περισσότερων αρσενικών να φλερτάρει το χειμώνα αποκλειστικά και μόνο με το μαύρο, το γκρι και το μπλε, τι θα έλεγες να γίνεις λίγο πιο τολμηρός για να «ζωντανέψεις» το στυλ σου και να ξεχωρίσεις από το σωρό; Πώς θα το επιτύχεις. Ένας εύκολος τρόπος είναι να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης σε φωτεινά χρώματα, όπως το κλασικό καμηλό, το φινετσάτο πράσινο και το εκκεντρικό μπλε κοβαλτίου. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι πρώτον, να ντυθείς με αποχρώσεις που σε κολακεύουν και να κάνεις τους σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς.

 
Top