Η καμπάνια #StopMindBorders, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, περιλαμβάνει έξι τηλεοπτικά σποτ και έντυπο υλικό (αφίσες, αυτοκόλλητα, καρτ ποστάλ) και χρηματοδοτείται από τη Διεύθυνση DG Home της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
«Τα πιο επικίνδυνα σύνορα είναι αυτά που χαράσσουμε στο μυαλό μας. Όλοι το έχουμε βιώσει. Εμείς, μαζί μπορούμε να τα ξεπεράσουμε». Έχοντας τη φράση αυτή ως σύνθημα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης υλοποιεί καμπάνια ευαισθητοποίησης, με την υποστήριξη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, και με στόχο την αποδόμηση των αρνητικών στερεοτύπων που υπάρχουν γύρω από τους μετανάστες.

Ένας έφηβος, μία εργαζόμενη γυναίκα, ένας ιδιοκτήτης εστατορίου, ένας ηλικιωμένος, ένα ζευγάρι νέων περιγράφουν με αρνητική διάθεση τους μετανάστες: είναι τρομοκράτες, αλλόθρησκοι, κλέφτες. Κι όμως αποκαλύπτουν ότι τα στερεότυπα αυτά έχουν βιώσει οι ίδιοι ως Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ.

Η καμπάνια #StopMindBorders, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, περιλαμβάνει έξι τηλεοπτικά σποτ και έντυπο υλικό (αφίσες, αυτοκόλλητα, καρτ ποστάλ) και χρηματοδοτείται από τη Διεύθυνση DG Home της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στα βίντεο πρωταγωνιστούν ηθοποιοί, οι οποίοι όμως παρουσιάζουν ιστορίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα και βιώματα. «Είμαστε μια χώρα μεταναστών. Πρέπει να μάθουμε να ανεχόμαστε και να επιζητούμε τη διαφορετικότητα. Πρέπει να καλωσορίσουμε τους ανθρώπους αυτούς», παρατήρησε κατά τη διάρκεια αποψινής εκδήλωσης παρουσίασης της καμπάνιας ο ηθοποιός, Κώστας Σφυρικίδης, ο οποίος είναι παιδί μεταναστών από τον Πόντο.

«Τα σποτάκια αυτά πιστεύω ότι θα βοηθήσουν να φύγουμε από τα στερεότυπα», τόνισε ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Δανιήλ Εσδράς. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σε μια καμπή, και τώρα η ένταξη είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Θα πρέπει οι άνθρωποι που έρχονται να ενταχθούν πλήρως για να αποφύγουμε φαινόμενα ρατσισμού ή ξενοφοβίας».
«Η δουλειά αυτή υπενθυμίζει ότι αυτά που λέγονται για τους μετανάστες είναι αυτά που λέχθηκαν για τους παππούδες και τους θείους μας και αυτά που κινδυνεύουν να λεχθούν για τους νέους μετανάστες, που είναι οι Έλληνες στο εξωτερικό», παρατήρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
πηγή Αυγή 
 
Top