Πόσες φορές έχουμε κοιτάξει φωτογραφίες μας και έχουμε απελπιστεί για το πως δείχνουν τα μαλλιά ή η κοιλιά ή ο γοφός ή το μπροστινό μας δόντι; Εγώ πολλές, σίγουρα. 

Αν είσαι απ' αυτές που προτιμούν να βγάζουν φωτογραφίες ΜΟΝΟ με τη δική τους κάμερα ή το ολόδικό τους κινητό για να μπορούν μετά είτε να τις εξαφανίσουν είτε για να τις επεξεργαστούν με την ησυχία τους, τότε φίλη μου βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο.

 Αρχικά, μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου - μπορεί να μην ήταν καλή η γωνία. Έπειτα, απλά διάβασε τα παρακάτω tips για να δείχνεις πιο χαριτωμένη/αδύνατη/άνετη στις φωτογραφίες no matter what, με πρώτο και βασικότερο tip το να μην είσαι σε απόλυτη ευθεία με την κάμερα.



1. Καλό θα ήταν να γέρνεις λίγο στο πλάι - τώρα σε ποια πλευρά, διαλέγεις εσύ. Κάτι τέτοιο θα δώσει κίνηση στο σώμα σου και θα δείχνεις πιο χαλαρή στο λεπτό. Κι ας μην είσαι.



2. Αν δε θέλεις να γελάσεις, απλώς μην το κάνεις. Δε σε αναγκάζει κανείς. Πολλές φορές ένα εκφραστικό βλέμμα είναι πολύ καλύτερο από ένα χαμόγελο (που μπορεί να κάνει κιόλας τα μάγουλα σου να ανοίξουν διάπλατα και να δείξουν τροφαντό το πρόσωπο σου - εμένα αυτό είναι το βασικό μου άγχος στις φωτογραφίες πάντως, δεν ξέρω αν το είπα). Τι θα βοηθούσε αρκετά σ' αυτό; Ένα περιποιημένο blush ή bronzer στα ζυγωματικά σου, που θα κάνουν ακόμη πιο έντονες τις γωνίες του προσώπου σου.



3. Βοηθάει αρκετά το να έχεις πλάτη στην κάμερα και να κοιτάς πάνω από τον ώμο σου - κοίταξε, δε θέλουμε να γίνεις εντελώς αγενής προς το φωτογράφο. Δοκίμασε το! Από τη μια θα σε κολακέψει περισσότερο, από την άλλη και η φωτογραφία σου δε θα δείχνει τόσο στημένη (κι ας είναι).



4. Αν θέλεις να δείξεις πιο ψηλή, βάλε το ένα πόδι μπροστά. Αν πάλι έχεις τόσο καλογυμνασμένα πόδια σαν την Lily Rose Depp, βάλε το ένα μπροστά χωρίς δεύτερη σκέψη και μάλιστα, αφήνοντας μεγάλο κενό ανάμεσα τους.



5. Λύγισε ελαφρώς τα χέρια σου. Ας μην πέφτουν άχαρα παράλληλα με τον κορμό σου, προτείνω να τα λυγίσεις καλύτερα και να μην τα κολλάς πάνω στο σώμα σου.



6. Μην αποφεύγεις τις κοντινές λήψεις. Για να βρεις το καλό σου προφίλ, αρχικά θα χρειαστούν μερικές δοκιμές (που αξίζουν τον κόπο) αλλά οι κοντινές φωτογραφίες σε γλιτώνουν αυτόματα από διάφορα ερωτηματικά του στυλ "μήπως φαίνομαι κοντή;", "μήπως τα πόδια μου φαίνονται αφράτα;" κλπ. Α και στις φωτογραφίες - πορτρέτα, καλύτερα να έχεις το πηγούνι σου προς τα κάτω.



7. Πιάσε τα μαλλιά σου για να φανεί η ομορφιά σου για να φανούν τα κόκκαλα γύρω από το λαιμό σου. Μην ξεχνάς να διατηρείς τον όγκο από τις ρίζες έως τις άκρες των μαλλιών, για να μη φαίνεται το χτένισμα σου πρόχειρο και τύπου κοτσίδα-για-λύση-ανάγκης.



8. Κράτα την τσάντα σου ακριβώς μπροστά σου. Χωρίς όμως να την κρατάς με δύναμη, γιατί δε θέλουμε τα χέρια σου να δείχνουν σφιγμένα ή κολλημένα στον κορμό σου (με αποτέλεσμα να δείχνουν διπλά σε όγκο). Κι αν δεν τηρήσεις τον κανόνα "το ένα πόδι μπροστά" που λέγαμε πριν, μπορείς να ενώσεις τους αστραγάλους σου, ειδικά στην περίπτωση που φοράς φούστα ή φόρεμα.

xx

 
Top