Δύο τόνοι το συνολικό βάρος των σκουπιδιών, μόνο από την περιοχή του Πολυτεχνείου και των Εξαρχείων
- Μια εβδομάδα χρειάστηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να ολοκληρώσουν την καταγραφή ζημιών και τις ενέργειες για να αποκατασταθεί η πόλη
- Τι περιλαμβάνει η λίστα με την καταγραφή φθορών στο κέντρο της Αθήνας, μετά τα επεισόδια ανήμερα της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας από τα επεισόδια των αντιεξουσιαστών, ανήμερα του εορτασμού για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το "Έθνος", το συνολικό βάρος των σκουπιδιών που μάζεψαν οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, μόνο από την περιοχή του Πολυτεχνείου και των Εξαρχείων, ανέρχεται στους δύο τόνους. Πρόκειται για καμένα τραπέζια και καρέκλες του Πολυτεχνείου, παλ
έτες και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν οι αντιεξουσιαστές για να φτιάξουν οδοφράγματα από την Πατησίων μέχρι τη Στουρνάρη και τη Βασ. Ηρακλείου.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πάνω από έναν τόνο πέτρες, μάρμαρα, ξύλα, παλέτες, σίδερα και θρανία που είχαν αφαιρεθεί από το κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου!

Παράλληλα, οι επόπτες προχώρησαν σε καταγραφή των φθορών και, σύμφωνα με τη λίστα που παρέδωσαν, διαπιστώθηκαν τα εξής:

α) Στην πλ. Εξαρχείων, γύρω από το άγαλμα, άγνωστοι πελέκησαν και απεκόμισαν πέτρες και μάρμαρα

β) τέσσερις πινακίδες σήμανσης ξηλώθηκαν από τις οδούς Εμ. Μπενάκη, Στουρνάρη και Αραχώβης

γ) τουλάχιστον τρεις φωτεινοί σηματοδότες έγιναν κομμάτια στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα

δ) εκτεταμένες ζημιές σε πεζοδρόμια και κτίρια κατά μήκος των οδών Στουρνάρη, Τοσίτσα, Εμ. Μπενάκη, Αραχώβης και Μπουμπουλίνας, από σπάσιμο μαρμάρων και πελέκημα πετρών.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ενα τόνο ζύγιζαν οι πέτρες, τα μάρμαρα, οι παλέτες, τα σίδερα, τα θρανία και οι καρέκλες που εκσφενδονίστηκαν από το κτίριο του Πολυτεχνείου, τρεις φωτεινοί σηματοδότες καταστράφηκαν, και τέσσερις πινακίδες σήμανσης ξηλώθηκαν από τους διαδηλωτές.



Για την αποκατάσταση της πόλης, χρησιμοποιήθηκαν 70 εργάτες οδοκαθαρισμού, 5 πλυστικά οχήματα, 13 οχήματα τύπου express, 2 τρίτονα, 6 μηχανικά σάρωθρα, 2 υδροφόρες, 2 πλυστικά μηχανήματα.

πηγη ΕΘΝΟΣ//via:newsit.gr


 
Top